Column web
Image default
Zorg

5 redenen om een senioren boxspring te kopen

Het is de hoogste tijd om een nieuw bed aan te schaffen. En dan het liefst een bed die toekomstbestendig is. Heb je al nagedacht om een senioren boxspring te kopen? Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Een op maat samengestelde boxspring is heel geschikt voor wanneer je op leeftijd bent. In dit artikel geven we je 5 redenen om te kiezen voor een senioren boxspring.

 

  1. Comfort van een boxspring

Een boxspring staat bekend om zijn comfort. Het is niet voor niets dat de meeste hotels voorzien zijn van boxspring bedden. De combinatie van pocketvering en de vering in het matras zorgen voor een optimaal ligcomfort. Een groot voordeel van een boxspring is dat deze volledig is af te stemmen op je wensen qua ventilatie, drukverdeling en hardheid. Voor een seniorenboxspring is het mogelijk beide ligzijden naar wens samen te stellen. Wanneer je kiest voor een hoog laag boxspring is deze ook in hoogte verstelbaar.

  1. Hoog instappen

Comfortabel in en uit je bed stappen. Met een senioren boxspring heb je een verhoogde instap. Je zult merken dat het in- en uitstappen een stuk gemakkelijker gaat. Maar de verhoogde instap heeft nog een voordeel. De hoogte zorgt ervoor dat het bed opmaken makkelijker gaat. De hoogte kun je op basis van verschillende elementen naar wens aanpassen. Je kunt de poothoogte, boxhoogte en topperhoogte naar eigen wensen kiezen. 

 

  1. Elektrische boxspring

Een boxspring is ook in een elektrische uitvoering verkrijgbaar. Met behulp van een (vaak draadloze) afstandsbediening kun je het voeten- en hoofdeinde naar wens in hoogte verstellen. Ook zijn er modellen beschikbaar waarbij je kunt kiezen voor een knieknik. Wat houd dat dan in? Met een knieknik ga je van een lighouding naar een comfortabele zithouding. Ideaal voor wanneer je een boek wilt lezen of TV wilt kijken. 

 

  1. Verrijdbare senioren boxspring

Bij het samenstellen en personaliseren van jouw boxspring kun je ook kiezen wat voor een poten deze moet hebben. Dit kunnen ronde of vierkante pootjes zijn in verschillende kleuren. Het is ook mogelijk om te kiezen voor wieltjes. Zo maak je jouw seniorenbed verrijdbaar. Door de remmen los te halen kun je het bed los halen van elkaar en deze aan de kant rijden. Ideaal om even onder het bed te stofzuigen of voor de thuishulp om beter hulp te kunnen verlenen. 

 

  1. Niet langer in het duister tasten

Moet je er regelmatig midden in de nacht uit om naar het toilet te gaan? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om in het donker de weg te vinden en je niet te stoten of te vallen. Er zijn mogelijkheden om licht met sensor onder je bed te laten plaatsen. Bij het detecteren van beweging zal onder het bed een subtiel licht aangaan. Het licht gaat ook weer automatisch uit.

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/boxsprings/