Aanbieders van de inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is, zoals de naam al zegt, een verzekering die de inboedel van de verzekerde tegen schade beschermt. De inboedel is hier de eigendommen die in een bijvoorbeeld huis of bedrijfspand staan. De inboedelverzekering is bedoeld voor particulieren of bedrijven. Onder particulieren vallen huishoudens en alleenstaande.

Er zijn vele aanbieders van inboedelverzekeringen. Bij elke aanbieder zijn er dan ook verschillen te vinden tussen bijvoorbeeld het daadwerkelijk aangeboden product en de prijs voor de verzekering. Elk persoon of bedrijf heeft een andere instelling en daarom verschilt per persoon of bedrijf welke inboedelverzekering het aantrekkelijkst is. Een student zal over het algemeen eigendommen hebben met een relatief lage waarde. Daarom is het voor een student aantrekkelijker om een vrij simpele inboedelverzekering aan te schaffen met een lage premie. Voor bedrijven die bijvoorbeeld met machines van hoge waarde werken of een hoog risico op schade hebben, zal een inboedelverzekering nodig zijn die alle mogelijke kosten dekt. Het kan namelijk voor een bedrijf een grote last zijn als een machine kapot gaat die essentieel is in het productieproces van een bepaald product. Met de inboedelverzekering wordt de schadevergoeding gemakkelijk geregeld.

Voor bedrijven is het lastiger om verzekeraars te vergelijken aangezien elk bedrijf anders is. Voor bedrijven is het dan ook verstandig om een informatiegesprek aan te vragen om er zo achter te komen wat voor soort inboedelverzekering het best bij het bedrijf past.

Voor particulieren is het uitzoeken van een verzekeraar gemakkelijker. Op het internet kunnen aanbieders van verzekeringen makkelijk worden vergeleken. Er zijn verschillende sites die de verzekeringen vergelijken op basis van de omstandigheden van de cliënt. Een van deze sites is Inboedelverzekeringen.info . Deze site vergelijkt potentiële inboedelverzekering bij verschillende aanbieders met elkaar op basis van persoonlijke informatie van de persoon in kwestie. Allereerst moet er ingevoerd worden of de woning gehuurd of gekocht is. Daarnaast moeten de postcode, het huisnummer en eventuele toevoegingen worden ingevuld. Vervolgens moeten er een aantal eigenschappen over de woning worden ingevoerd. Allereerst moet er worden aangegeven waar de buitenmuren van gemaakt zijn, bakstenen of beton, of hout. Ook moet er aangegeven worden waarvan het (grootste gedeelte van het) dak is gemaakt. Ook wordt er gevraagd naar het aantal kamers en het soort kamers. Als laatste moet er aangegeven worden of het hang- en sluitwerk een politiekeurmerk heeft. Naast informatie over de woning, moet er nog persoonlijke informatie van de cliënt worden gegeven. Zo moet de gezinssamenstelling worden ingevuld, de geboortedatum en het netto maandinkomen.

Op basis van bovenstaande informatie worden verschillende verzekeraars uitgezocht. Deze zijn op een prijs-kwaliteit ratio geordend. De cliënt heeft nu zelf de mogelijkheid om de best passende verzekering uit te zoeken.

This article was written by