De voordelen van animatie

Het is algemeen bekend dat een animatie een geweldige manier is om een product of dienst beter onder de aandacht te brengen! Door de uitleg met beeldmateriaal te combineren, voorkom je dat het een saai stuk tekst wordt én kun je het geheel vaak juist duidelijker maken. Maar dat zijn niet de enige voordelen van een animatie. Ook voor de algemene bekendheid van je merk kan het goed zijn om er één te maken. We leggen hieronder uit hoe deze video’s bijdragen aan je naamsbekendheid en imago!

Een animatie video is onderscheidend
Iedereen heeft concurrenten die hetzelfde product verkopen. Door er een goede video omheen te creëren, zorg je er toch voor dat je je van de concurrentie kunt onderscheiden! De klanten onthouden een pakkende uitleg namelijk beter dan alleen het product zelf.

Een video zorgt voor herkenning
Niets stimuleert de verkoop van een product zo goed als het gevoel dat een merk ‘bekend’ is. Als mensen je naam en logo eerder hebben gezien, beschouwen ze je snel als ‘vertrouwd’ – en dus als betrouwbaar. Een video is een uitstekende manier om je logo en naam op een subtiele manier onder de aandacht te brengen. Zeker wanneer kijkers de uitleg met vrienden delen, zullen steeds meer mensen je merk in hun achterhoofd onthouden.

Een video bindt met klanten
Kijkers voelen zich eerder verbonden met een stem die tegen ze spreekt dan met een saaie lap tekst. Bovendien heb je op deze manier dubbel zo veel gelegenheid om op de doelgroep in te spelen met het beeld- en geluidsmateriaal. Ook laat een video zien dat je daadwerkelijk moeite doet voor je klanten en actief wilt helpen om hun problemen op te lossen. Met andere woorden, er ontstaat een zekere emotionele connectie die opnieuw helpt om herinnert te worden!

Een animatie stimuleert sales
Onderzoek laat zien dat een goede uitleganimatie simpelweg zorgt dat de conversie stijgt en een product dus vaker gekocht wordt. Dat alleen is al meer dan genoeg reden om er ook in te investeren!

Animatie maken in Eindhoven
Bent u opzoek naar een professionele animatiestudio in Eindhoven en omstreken? Dan is Donker Media uw ideale animatie bureau. De contact gegevens kunt u vinden op Donker Media

https://donkermedia.nl/

This article was written by