Een opstalverzekering voor flatbewoners.

De aanschaf van een koopwoning brengt veel voordelen met zich mee. U kunt zelf de inrichting bepalen en bent geheel vrij bij het schilderen van de muren. U mag verbouwen als dat nodig is en het onderhoud aan het huis kunt u ook zelf bepalen.  Ook financieel is een koopwoning aantrekkelijk. De hypotheek rente is laag, waardoor kopen vaak goedkoper is dan huren. Daarnaast bouw u met een koopwoning kapitaal, terwijl huren vaak het gevoel geeft van; ‘Het geld verdwijnt in de lucht.’

Echter brengt de aanschaf ook verantwoordelijkheden met zich mee. Zo is het van belang dat u een opstalverzekering afsluit. Zodat u verzekerd bent tegen schade aan uw woning. Met een opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade die veroorzaakt wordt door brand, storm of wateroverlast. Maar hoe zit dat bij een aanschaf van een flatwoning?

Waarom een opstalverzekering in een flat?

Wanneer u een woning koopt in een flat is het ook van belang dat u opstalverzekering afsluit. Door het wonen tussen andere mensen, waarop u niet altijd zicht of invloed hebt, is uw woning extra kwetsbaar voor brand of wateroverlast. Wanneer de buren onvoorzichtig omgaan met vuur of water, kunt u hier niet altijd wat aandoen met brengt dit wel risico’s met zich mee. Tegen de onveiligheidsgevoelens die dit soort buren met zich meebrengen, kan een opstalverzekering niets doen. Echter is de opstalverzekering er wel voor u, als er daadwerkelijk brand uitbreekt of u te maken krijgt met wateroverlast. Een opstalverzekering vergoedt namelijk de schade die dit met zich meebrengt. Bekijk hier welke opstalverzekering het best bij u past.

Hoe sluit u als flatbewoner een opstalverzekering af.

Als flatbewoner kan u zelfstandig een opstalverzekering afsluiten. Echter is het verstandiger om dit samen met uw mede flatbewoners te doen. In een flat zijn er namelijk veel gedeelde muren en ook de fundering deelt u met de buren.

Een opstalverzekering wordt dan in een flat vaak afgesloten door de vereniging van eigenaren. Als nieuwe bewoner van de flat, is het verstandig om je hier bij aan te sluiten, zodat u de kosten voor zo’n opstalverzekering kunt delen en u goed verzekerd bent tegen schade aan uw flatwoning.

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een slapende vereniging van eigenaren. Deze vereniging heeft geen gemeenschappelijke opstalverzekering. Het is dan verstandig om zelf een opstalverzekering te regelen. Opstalverzekeringen kan je zelf vergelijken op http://opstalverzekering.org/