Het juiste facoringsbedrijf kiezen

Als kleine ondernemer weet u dat het een uitdaging kan zijn om bovenop de cashflow te blijven. Zonder voldoende cashflow kan het zijn dat u niet aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen, met als gevolg dat uw groei kan stagneren.

Zoals we in eerdere blogberichten hebben besproken, kan een samenwerking met een factuurafhandelingsbedrijf kleine bedrijven helpen om hun cashflow gelijk te trekken. Factorbedrijven kunnen kleine bedrijven zelfs helpen bij het overbruggen van betalingsachterstanden, van het voltooien van een project of dienst tot betaling.

Echter, zoals het geval is met elke financiële dienst, hebben niet alle aanbieders dezelfde kwaliteit en resultaten, en het kost tijd en onderzoek om te bepalen welk bedrijf het beste zal helpen om de financiële doelstellingen van uw kleine bedrijf te bereiken. Hier zijn slechts een paar do’s en don’ts om te onthouden bij het zoeken naar een factuur factoring bedrijf.

DO: Denk aan online functies en het algemene gemak van toegang.
Toegankelijkheid is een belangrijke functie voor veel van de hedendaagse factoring klanten. Het is zinvol. Het is essentieel voor uw bedrijf om toegang te hebben tot essentiële informatie over uw account als dat nodig is. U moet ook de mogelijkheid hebben om in contact te komen met de klantenservice in het geval er zich een probleem voordoet.

In veel gevallen spreekt de manier waarop uw factoringbedrijf met u communiceert boekdelen over hoe uw eigen klanten uw bedrijf ervaren, dus neem de tijd om de juiste vragen te stellen over online functies en algemene toegankelijkheid. Idealiter zou u dat moeten kunnen:

Toegang tot uw account online op elk moment van de dag
Rapporten en andere informatie eenvoudig en snel verkrijgen
Als u zich zorgen maakt over de toegankelijkheid, vraag dan naar het klantenportaal van een factoringbedrijf en eventuele aanvullende technologie die het indienen van facturen en het krijgen van betalingen zo eenvoudig mogelijk maakt.

NIET DOEN: Verwaarlozing om te bepalen of recourse of non-recourse factoring ideaal is voor uw behoeften.
Recourse en non-recourse factoring zijn verschillende processen. Non-recourse is meestal de veiligste optie voor bedrijven omdat het enige bescherming biedt als uw klant een faillissement aanvraagt. Kleinere operaties zijn over het algemeen het beste geschikt voor non-recourse, omdat veel bedrijven niet over de omvang en cashflow beschikken om niet-betaling van een klant te verwerken.

U moet vragen naar de vergelijkende tarieven voor recourse en non-recourse factoring, evenals de details van de manier waarop recourse factoring werkt.

DO: Kijk naar de diensten met toegevoegde waarde en affiliaties
Er zijn enkele honderden factoringbedrijven en ze bieden allemaal dezelfde basisbelofte: u zo snel mogelijk uw geld geven. Maar veel factoringbedrijven bieden ook een verscheidenheid aan aanvullende diensten die u kunnen helpen bij uw dagelijkse bedrijfsvoering. Zo bieden bijvoorbeeld factuurafhandelingsbedrijven doorgaans incassodiensten aan op uw openstaande facturen. Dit betekent dat u niet alleen een instroom van contant geld krijgt, maar dat u ook geen tijd hoeft te besteden aan het opsporen van uw klanten in de hoop dat ze betalen.

Een andere service factoring bedrijven bieden zijn kredietcontroles op potentiële klanten. Maakt u zich wel eens zorgen of een potentiële klant wel of niet de middelen heeft om u te betalen? Wanneer u werkt met een factoring bedrijf, zullen zij een elementaire kredietcontrole uitvoeren om ervoor te zorgen dat de klant is waarschijnlijk om u te betalen. Nu kunt u die baan of dat contract met vertrouwen aanvaarden.

Zorg ervoor dat u vraagt naar andere partnerschappen of biedt een factoring bedrijf zou kunnen hebben met andere bedrijven. Vele malen, kunt u kortingen of gratis proeven te krijgen om nuttige zakelijke hulpmiddelen of middelen te krijgen door zich aan te melden.

Met zo veel bedrijven, kan het lastig zijn om een echte vergelijking tussen appels en appels te maken. Wees niet bang om vragen te stellen als u niet zeker weet hoe het contract van een bedrijf werkt.

NIET DOEN: Versnel het proces of neem een overhaaste beslissing.
Tot slot, haast je je niet met het kiezen van een factoringbedrijf als je partner. Neem een paar dagen de tijd om te zien welk bedrijf de beste mogelijkheden heeft om uw bedrijf te helpen. U tekent een contract, dus u zult aan de haak zijn voor wat er staat. Neem de tijd om elke taal te herzien en zorg ervoor dat u de verwachtingen kent.

http://factoringvariant.nl

This article was written by