Projectontwikkelaar Perceval Hasselman

 

Het is nog altijd een razend populair format op TV: een projectontwikkelaar koopt een relatief goedkoop huis, geeft het een fikse make-over en verkoopt het vervolgens binnen no-time met de nodige winst. De combinatie van het financiële risico en de nodige bouwstress zorgt steevast voor boeiende televisie. Perceval Maximilliaan Hasselman vindt zichzelf sinds enkele jaren ook terug in de wereld van het opkopen, opknappen en verkopen. Hij wist razendsnel naam te maken en is daarbij nog bijzonder succesvol ook. Hoe, vraag je je af? Dat lees je hieronder! 

Het geheim van deze succesvolle projectontwikkelaar

In een wereld vol huurbazen, aannemers, notarissen en makelaars weet Hasselman opvallend eenvoudig zijn hoofd boven water te houden. De sleutel van dat succes ligt bij de slimme manier van inkopen die hij erop nahoudt. Door zich voornamelijk te richten op de iets goedkopere woongebieden van ons land, weet hij het voor alle betrokken partijen interessant te houden. Projectontwikkelaar Perceval Hasselman koopt het gros van zijn woningen in provincies als Groningen, Friesland, Zeeland en Limburg. In deze regio’s zijn de woningprijzen relatief laag, waardoor niet alleen Hasselman een lage prijs betaalt voor de huizen die hij opkoopt, maar ook de uiteindelijke kopers hoeven niet heel diep in de buidel te tasten.  

Van budgetwoning naar droomhuis

De woningen die Perceval Hasselman opkoopt komen om uiteenlopende redenen op de markt. Vaak wordt een woning direct van de bank gekocht in verband met executieverkoop, of is het hoogste bod op een veiling voldoende om de huissleutel in handen te krijgen. Daar begint het werk voor Hasselman echter pas. Door slim te verbouwen en het nodige inzicht, wordt een budgetwoning opeens een droomhuis. Met een bepaald budget in het achterhoofd wordt er gekeken naar de mogelijkheden die een huis te bieden heeft. Een andere indeling van de aanwezige ruimtes, of het weghalen van een muurtje kan een huis al een heel ander karakter geven. Ook met praktische zaken wordt rekening gehouden. Is er op beide verdiepingen een toilet aanwezig? En kan er op de tweede etage een extra slaapkamer gecreëerd worden zodat dit een geschikte starterswoning voor een jong gezin wordt? 

Vakmanschap, Perceval Hasselman en zijn team

Perceval Hasselman werkt bij het verbouwen en renoveren van zijn woningen uitsluitend met een vast team van vakmensen. Denk daarbij aan kundige tegelzetters en elektriciens, maar ook kundige timmermannen, stukadoors en schilders maken deel uit van zijn team. Er is zelfs een ervaren hovenier die van elke verwaarloosde tuin weer een ware blikvanger weet te maken. Ook zij vormen een wezenlijk onderdeel van het succesverhaal van Hasselman.