Snel van je pijn af met Tens

Tens producten worden veel gebruikt door medisch specialisten, maar je kunt zo’n handig apparaatje ook voor thuis aanschaffen. Tens is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Deze moderne pijnbestrijdingsmethode geldt als bijzonder effectief en veilig. Er komt geen pijnstillers aan te pas en je kunt er gebruik van maken wanneer je wilt. 

De via kabeltjes aan het Tens apparaat verbonden elektrodepleisters plak je op de pijnlijke plek(ken). Zodra je een van de programma’s start, geven de elektroden milde stroomstootjes af. Je ervaart een prettig gevoel op de huid en vervolgens ook dieper, onder de huid. Deze sensatie zorgt ervoor dat de pijn afneemt. Je ontspant, voelt je beter en daardoor gaat je lichaam vanzelf endorfine aanmaken. Tens werkt bij diverse pijnen: rugpijn, gewrichtspijn, littekenpijn, hoofdpijn, misselijkheid tijdens de zwangerschap, bevallingspijn en weeën-pijn.

De afgelopen jaren zijn er handzame Tens-apparaten ontwikkeld speciaal voor gebruik in de thuisomgeving. De Tens Eco 2, de OmniTens XP+ en de TENStem eco zijn drie populaire voorbeelden. Voor een uitgebreide beschrijving verwijzen we je naar www.tens.nl. Speciaal voor mensen met rugklachten is de Lumbotech xp ontworpen. Dit is een band die je om je middel doet en die impulsen afgeeft ter hoogte van de lage rug. Het Tens computertje kun je gemakkelijk aan de band bevestigen zodat je je handen vrij hebt. Zo kun je bijvoorbeeld prima thuis werken achter je laptop terwijl je een Tens-behandeling ondergaat. De hiergenoemde Tens instrumenten worden gemaakt door de professionals van schwa-medico: een betrouwbare  en ervaren ontwikkelaar op het gebied van elektrostimulatie.

Tot slot een antwoord op twee veel gestelde vragen over Tens.

-Zijn er bijwerkingen? Er zijn uitzonderlijke gevallen bekend van huidirritatie of spierpijn als gevolg van verkeerd of overmatig gebruik van een Tens. In de meeste gevallen zijn er geen nadelige effecten.

-Wordt Tens vergoed? Is sprake van chronische pijn, dan kun je vanuit de basisverzekering in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Bij een andere indicatie kan de aanvullende verzekering eventueel een oplossing bieden. Voor details kun je het best informeren bij je ziektekostenverzekeraar.

https://tens.nl/