Column web
Image default
Zakelijke dienstverlening

De impact van lokale beoordelingen op jouw lokale SEO

Lokale beoordelingen zijn een steeds belangrijker onderdeel van lokale SEO. Recensies hebben zowel directe als indirecte gevolgen voor de zichtbaarheid van uw bedrijf in de zoekresultaten, evenals het vermogen om zich te onderscheiden van de concurrentie. Hier bespreken we de verschillende manieren waarop lokale beoordelingen uw lokale SEO-strategie beïnvloeden.

 

Organische rankings verbeteren met lokale beoordelingen

Zoekmachines gebruiken verschillende factoren om te beslissen welke inhoud wordt weergegeven voor een bepaalde zoekopdracht. Een van die factoren is het aantal en de kwaliteit van de beoordelingen die uw bedrijf heeft ontvangen. Hoe meer positieve beoordelingen uw bedrijf heeft, hoe hoger het zal verschijnen in de organische zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten – en hoe hoger het verschijnt in de organische zoekresultaten, hoe meer webverkeer het zal ontvangen. Bovendien, wanneer mensen zien dat u een groot aantal positieve recensies heeft, zijn ze veel meer geneigd om door te klikken en uw website of winkellocatie te bezoeken.

 

Vertrouwen en geloofwaardigheid creëren met lokale recensies

Wanneer potentiële klanten online bedrijven onderzoeken, willen ze weten dat hun geld goed besteed zal worden en dat er geen misbruik van hen gemaakt zal worden. Wat is een betere manier om dit te garanderen dan het lezen van klantbeoordelingen? Wanneer klanten positieve commentaren lezen van vroegere kopers die goede ervaringen hadden met uw bedrijf, kunnen ze gemakkelijk vertrouwen bij u opbouwen en beslissen om een aankoop te doen of andere soorten transacties aan te gaan (bv. gebruik maken van diensten). In die zin kunnen lokale beoordelingen u enorm helpen om geloofwaardigheid en betrouwbaarheid op te bouwen bij potentiële klanten die anders misschien nog nooit met u in contact zijn geweest of nog nooit van uw bedrijf hebben gehoord.

 

Zichtbaarheid en betrokkenheid op sociale media vergroten

Sociale media platforms zoals Facebook en Twitter spelen ook een grote rol in hoe zichtbaar uw bedrijf online is – vooral als het gaat om lokale zoekopdrachten. Zoals hierboven vermeld, zullen potentiële klanten eerder geneigd zijn op uw pagina/profiel te reageren als u verschillende positieve klantbeoordelingen op social media-sites hebt geplaatst – vooral als eventuele beoordelingen met één ster of negatieve opmerkingen worden gecompenseerd door een overvloed aan beoordelingen met vijf sterren en lovende woorden. Daarom is snel en professioneel reageren op alle opmerkingen van klanten essentieel als u een actieve aanwezigheid op social media-platforms wilt behouden en tegelijkertijd uw lokale SEO-score wilt verbeteren.

 

Conclusie

Kortom, lokale beoordelingen kunnen een krachtig effect hebben op hoe zichtbaar en geloofwaardig uw bedrijf online verschijnt – wat uiteindelijk van invloed is op hoeveel mensen het vinden via organische zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s) of sociale media platforms zoals Facebook of Twitter. Als zodanig moet het voortdurend aanmoedigen van klanten om eerlijke feedback achter te laten na het aangaan van transacties een integraal onderdeel zijn van elke succesvolle lokale SEO-strategie in de toekomst.