Column web
Image default
Eten en drinken

Veuve Clicquot: een traditionele en elegante champagne

Champagne staat bekend als feestelijk drankje. Voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk, een contractverlenging of de jaarwisseling drinken veel mensen champagne. Veel liefhebbers drinken dan graag de Veuve Clicquot champagne. Deze champagne staat wereldwijd bekend om de uitmuntende kwaliteit, de elegantie van het merk en de traditionele waarde van deze historische bubbel. 

De herkenbare Veuve Clicquot fles

Wanneer je een fles van Veuve Clicquot ziet, zal je direct het huis herkennen. De iconische gele fles is zeer zorgvuldig en geeft het huis extra herkenbaarheid. De fles wordt geassocieerd met luxe en feestelijk, precies waar het voor is bedoeld!

De culturele geschiedenis van Veuve Clicquot

Door de jaren heen heeft het huis Veuve Clicquot veel samengewerkt met verschillende kunstenaars en ontwerpers. Met deze samenwerking heeft het huis limited edition flessen op de markt gebracht met een speciale fles. De fles is voor kunstenaars en ontwerpers namelijk regelmatig versierd met allerlei artistieke ontwerpen, ieder op zijn eigen innovatieve manier. Deze ontwerpen waarborgen de creativiteit en het erfgoed van het merk Veuve Clicquot. Bovendien slaan deze samenwerking als het ware een brug tussen toen en nu. Het zorgt namelijk voor een eigentijdse, en toch traditionele stijl. 

De traditionele smaak van de bubbel

Hetgeen wat Veuve Clicquot, als het aankomt op de smaak van de champagne, onderscheidt van andere champagnehuizen is de toewijding en traditionele productie. Het huis kent een lange geschiedenis als het aankomt op wijn verbouwen in de eigen wijngaarden. De druiven worden namelijk, ook vandaag de dag, met de hand geoogst en met uiterste precisie en zorgvuldigheid geselecteerd. Dit om de allerbeste kwaliteit te kunnen waarborgen.

Ook tijdens het rijpingsproces wordt de kwaliteit niet vergeten. De champagne van Veuve Clicquot wordt lang, heel lang, bewaard in de kelder. Op deze manier hebben de bubbels de mogelijkheid om het volledige potentieel te bereiken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het huis Veuve Clicquot is altijd een pionier geweest, op welk gebied dan ook. Vandaag de dag is het huis een pionier op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veuve Clicquot zet zich met name in op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijk te werk gaan . Door bij het produceren van de bubbels het gebruik van pesticiden te verlagen en de biodiversiteit in de wijngaarden juist te verhogen, creëert het huis een milieuvriendelijk productieproces. 

Verder zet het huis maatschappelijke initiatieven op om de lokale gemeenschap te ondersteunen op het gebied van onderwijs en sociale gelijkheid.