Column web
Image default
Dienstverlening

4 tips voor een langere levensduur van uw sloten

Het kan gebeuren dan van de één op andere dag uw slot niet meer naar behoren functioneert. Daar kunnen vele verschillende redenen voor zijn. Soms kan dit aan de sleutel liggen, maar het kan ook gebeuren dat de mechanische onderdelen in uw cilinder– of oplegslot is vastgelopen door droogte of roestvorming. Onderhoud aan uw hang & sluitwerk is daarom zeer essentieel om de levensduur van uw sloten te kunnen verlengen. Hierna 4 tips die u hierbij kunnen helpen.

  1. Smeer om de 6 maanden uw sloten met WD-40 of een vergelijkbare olie. U kunt deze producten in elke supermarkt of bouwmarkt verkrijgen. Het is belangrijk om uw sloten te smeren omdat temperatuurverschillen er voor kunnen zorgen dat de binnenkant van uw sloten uitdroogt waardoor uw sloten sneller slijten. Door twee keer per jaar uw sloten te smeren, voorkomt u slijtage van uw sloten.

  1. Dit geldt ook wanneer u een meerpuntssluiting in uw deur heeft laten plaatsen. Op het moment dat u uw sloten om de 6 maanden smeert, neem dan ook de meerpuntssluiting mee. Daar waar de haken uit de deur steken, spuit u een klein beetje WD-40.

  1. Wanneer sleutels gebogen raken, tast u het materiaal van de sleutel en daarmee van de sterkte van de sleutel aan. Laat uw kinderen daarom niet met uw huissleutels spelen of hang uw huissleutels niet aan dezelfde bos als uw fietssleutels. De constante bewegingen van uw sleutels tegen uw fietsstang beïnvloeden de kwaliteit van uw sleutels.

  1. Wacht nooit te lang met het laten controleren van uw hang & sluitwerk door een slotenmaker. Een gemiddelde levensduur van een slot bedraagt 10 tot 15 jaar. Neem daarom 10 jaar na aanschafdatum van uw slot contact op met slotenmaker Arnhem om uw sloten te laten inspecteren.

  1. Is uw slot toch verouderd en defect? Laat dan uw sloten vervangen Arnhem door onze ervaren monteurs. Wij hebben jarenlange ervaring in het vervangen van alle sloten.