Column web
Image default
Woning en Tuin

Voor welk rolgordijn moet je kiezen?

Raamdecoratie is in alle soorten en maten te verkrijgen, Met rolgordijnen heb je al keuze uit tal van verschillende kleuren, materialen en functies. Om het voor jouw overzichtelijk te houden behandelen we in de deze blog de populairste soorten rolgordijnen, met elk hun unieke voordelen.

Verduisterende rolgordijn 

Het grote voordeel aan het verduisterende rolgordijnen is dat ze geen straaltje licht doorlaten en je elke ruimte naar wens kunt verduisteren. Het verduisteren zorgt er ook voor dat niemand stiekem je ruimte binnen kan gluren! Rolgordijnen nemen weinig ruimte in beslag en zijn dus ideaal voor een kleine kamer. Het verduisterende rolgordijn is in veel verschillende kleuren en materialen te verkrijgen. 

 

Lichtdoorlatende rolgordijn 

Het lichtdoolatende rolgordijn laat in tegenstelling tot het verduisterende rolgordijn wel licht door. Dit komt door dat het materiaal van het lichtdoolatende rolgordijn semi-transparant is. Ondanks dat er licht door het rolgordijn heen komt is het alsnog niet mogelijk om vanaf buiten af door de raamdecoratie heen te kijken. Het lichtdoorlatende rolgordijn weet dus de perfect balans te vinden tussen lichtinval en privacy. 

 

Transparante rolgordijn 

Het transparante rolgordijn is gemakkelijk door heen te kijken waardoor je het zicht niet verliest met de buitenwereld. Transparante rolgordijnen filteren voor een klein deel de uitkijk van buitenaf waardoor ze niet geheel privacy bestendig zijn. Hang dus bijvoorbeeld het transparante rolgordijn voor het raam gericht op je tuin zodat je altijd kunt genieten van het uitzicht. 

Duo rolgordijn 

Het duo rolgordijn is net even wat anders vergeleken met het verduisterende, lichtdoorlatende en transparante rolgordijn. Het duo rolgordijn geeft je namelijk net wat meer controle over privacy en lichtinval. Dit is mogelijk doordat het duo rolgordijn uit twee stofstroken bestaat die langs elkaar heen lopen. Donkere en lichtere stofstroken wisselen elkaar af. Duo rolgordijnen zijn niet volledig verduisterend maar laten wel veel licht buiten als daar behoeften aan is. 

Velux rolgordijn 

Heb je een schuindakraam? Dan is het velux rolgordijn de ideale oplossing. Bij velux rolgordijnen heb je de keuze uit de transparantie lichtdoorlatend en verduisterend. Het verschil met velux rolgordijnen en lichtdoorlatende- en verduisterende rolgordijnen is dat velux rolgordijnen perfect aansluiten en zeer geschikt zijn voor schuinen dakramen. Velux rolgordijnen zijn waterwerend wat handig is aangezien de zolder soms net wat vochtiger is vergeleken met andere ruimtes.