Column web
Image default
Bedrijven

aanmelden bij het antigifcentrum

Bij het werken met gevaarlijke stoffen komt meer kijken dan alleen het vastleggen van veiligheidsinformatie en de bijbehorende regels. Er dienen namelijk ook documenten te worden opgesteld over het werken met deze stof en deze dienen goed gekeurd te worden door een overheidsinstelling. Om hier goedkeuring van te krijgen dient alles volgens de regels en procedures te gaan en mag er geen fout in het document zitten. Het opstellen van deze documenten kan dus voor een ongelooflijke stress zorgen omdat alles in een keer goed moet gaan. 

Hoe werkt een aanmelding?

Voordat je mag werken met een gevaarlijke en giftige stof, dien je hier een aanmelding van door te geven aan het antigifcentrum. Bij dit centrum kun je dan een licentie met goedkeuring krijgen om te mogen werken met de betreffende giftige stof. Al jaren is artikel 45 een doorn in het oog van ondernemers en is het altijd een gedoe om dit kloppend te maken. Tel daar bij op dat ieder land zijn eigen persoonlijke procedure heeft en je hebt een perfect rampenscenario.

Het antigifcentrum Nederland

Zoals we al eerder aangaven verschillen procedures van deze regelgeving per land. Bij het antigifcentrum Nederland is het aanvragen van een inlogcode de eerste stap voor het verkrijgen van een VIB. De workload voor het opstellen van deze VIB was al hoog , maar door de onduidelijke regel – en wetgeving, is dit nog onduidelijker geworden. 

Laat het aan een professional over

Kom je er niet meer uit en heb je geen idee meer wat je precies moet doen? Dan is het beter om dit werk uit te besteden aan een professional en dit aan hem of haar over te laten. Op die manier weet je namelijk zeker dat het goed verloopt en hoef je niet bang te zijn voor fouten in de procedure of het document. Binnen het opstellen van deze rapporten zijn veel professionals actief die alles hiervan weten en daradoor ook weten waar ze op moeten letten.

https://www.devibfabriek.nl/aanmelding-bij-het-antigifcentrum-art-45-van-clp/