Column web
Image default
Aanbiedingen

De drie meest belangrijke punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een dug-out

Sta jij als coach vaak actief te coachen langs de zijlijn maar wil je af en toe ook eens eventjes rustig tijdens de wedstrijd gaan zitten? Dan is een dug-out jou onmisbaar. Daarnaast is een dug-out een overdekte plek waar de spelers zitten die reserve staan. Maar wist jij dat niet elke dug-out hetzelfde is? Integendeel! Elke dug-out is gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende afmetingen. Wil jij weten wat voor soort dug-out jij moet uitkiezen? Lees dan snel verder!

Dugouts voor jouw vereniging

Dugouts worden gebruikt door veel sportverenigingen. Hierbij kun je denken aan voetbal, handbal, korfbal en basketbal. Hoe de dugout eruit ziet, is per sport en per vereniging verschillend. Zoals gezegd, zijn er veel mogelijkheden qua materiaal, afmetingen, vorm en zitmateriaal. Bij SKOR kun je dugouts op maat laten maken. SKOR is een specialist als het gaat om het produceren van dugouts. De dugouts van SKOR staan onder andere bij Feyenoord, Ajax en PSV op het veld. Natuurlijk kun je ook voor dug-outs voor amateurclubs gemakkelijk scoren bij SKOR!

Aluminium of polycarbonaat?

Als je hebt nagedacht over de vorm en afmetingen dan bepaal je of de dug-out voorzien moet worden van een kleur of dat de dug-out gewoon in aluminium kleur blijft. Meestal worden de kleur van het hekwerk en de clubkleuren meegenomen in deze afweging. Je kunt daarna nog kiezen of je dug-out voorzien moet worden van extra sterk polycarbonaat (zeer sterk glas). Dit is belangrijk als het sportpark openbaar is, je kunt dan het afbreukrisico van de dug-outs verminderen. Als laatste kies je welke zitgelegenheid je wilt in de dug-out. Kies je voor houten banken, kuipstoelen of racestoelen? Alles is mogelijk.

Schuin, gebogen of recht?

De eerste keuze die je maakt is de vorm. Kies je voor een schuine dug-out, een gebogen dug-out of een rechte dug-out? De zijkant van de dug-out bepaalt de vorm. Daarna kies je de afmeting. Over het algemeen biedt 1 meter breedte van de dug-out plaats aan 2 personen. Een dug-out van 4 meter is dus geschikt voor 8 personen.

 

 

https://skor.nl/