Column web
Verbouwen

De vloertrend van nu, kom erachter en versier je woning

Consumenten kiezen vandaag de dag voor milieuvriendelijke producten om hun huizen te bouwen, in te richten en te decorere. Vloer- en vloerproducten zijn geen uitzondering. Met een brede selectie van producten die gemaakt zijn van natuurlijke bronnen die niet bedreigend zijn voor ons milieu, die onze natuurlijke hulpbronnen niet uitputten en die oude producten recyclen tot herbruikbare producten, is eco-vloeren een trend die blijft bestaan. Voeg daarbij dat deze eco-vloeren duurzaam zijn, lang meegaan, mooi zijn en vrij goedkoop in aanschaf, en deze nieuwe vloeren zijn een win-win situatie. Een eco pvc vloer leggen is tegenwoordig niet moeilijk meer, lees er snel meer over!

Maak je vloer milieuvriendelijk

Er zijn vandaag de dag vele soorten milieuvriendelijke vloeren op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld hardhouten alternatieven vinden die eco-engineered zijn, ontworpen om er mooi uit te zien, jaren mee te gaan en tot 30 procent minder hardhout te gebruiken dan conventionele hardhouten vloeren. U kunt ook kijken naar de teruggewonnen houten vloeren die gebruik maken van planken en andere oude vloerproducten van gebouwen die op het punt staan om te worden gesloopt.

Dit teruggewonnen hout zorgt voor een nieuw opgeknapt stuk hout dat geschikt is voor vloeren in elke kamer van uw huis. Het hout wordt gerepareerd, geschuurd en in vloerdelen gesneden en vervolgens met niet-vervuilende lijm op zijn plaats gezet. Een laatste optie voor houten vloeren kan komen van resterend nieuw hout dat anders weggegooid, achtergelaten of verbrand zou worden. Door resten en stukken resthout opnieuw te gebruiken en ze samen te voegen tot nieuwe vloerdelen, krijgt u een sterke houten vloer die een leven lang meegaat. Of het nu gaat om eco-engineered hout, teruggewonnen timmerhout of het hergebruik van nieuwe houtresten, de kosten van dit type vloer zijn ongeveer de helft van die van conventionele houten vloeren.

Kurk is milieuvriendelijk materiaal en is bestand tegen veel

Kurk wordt beschouwd als een van de milieuvriendelijkste materialen voor vloeren en andere bouwproducten. Kurkbast wordt om de negen jaar zorgvuldig met de hand geoogst in de bossen van Portugal en Spanje. Deze zorgvuldige oogst brengt geen schade toe aan de boom. Deze schors wordt vervolgens behandeld, verwerkt en tot planken gezaagd voor gebruik in onze huizen. Kurk heeft nog zoveel andere voordelen. Zo is kurk bestand tegen alle vloeistoffen en houdt het vocht buiten, is het resistent tegen insecten en kiemen en zal het geen stof opnemen of schadelijke chemicaliën afgeven.

Wat betreft het verstrekken en onderhouden van warmte is kurk een geweldige isolator en niet te vergeten, het absorbeert geluid waardoor het een uitstekende barrière is om elke ruimte in uw huis geluiddempend te maken. Met betrekking tot de kosten, kurk vloeren werkt uit om de helft van de kosten van andere vloerbedekking materialen waardoor het de perfecte keuze niet alleen voor de milieubewuste, maar ook voor het budget bewuste shopper.

Vloeren uit een tropisch land hebben geweldige eigenschappen

Bamboevloeren hebben veel geweldige eigenschappen, zoals kurk. Omdat het groeit in een tropisch land, is bamboe vochtwerend, scheefstandbestendig, morsen en vlekafstotend waardoor het een goede keuze is voor de goed gebruikte keuken- of badkamerruimtes. Bamboe is ook bestand tegen hoge temperaturen, zoals stralingswarmte, iets wat andere vloersystemen niet kunnen verdragen.

Wat betreft het vervangen van de bamboebron, groeit bamboe zeer snel in zijn natuurlijke omgeving en kan het ongeveer om de vijf jaar geoogst worden. Het belangrijkste is dat de kosten van bamboevloeren ongeveer de helft zijn van die van gewone vloeren en dat een bamboevloer jaren van familieverkeer kan verdragen, lang voordat het ooit tekenen van behoefte aan vervanging vertoont.

https://vloerenbaas.nl/