Column web
Image default
Beauty en verzorging

Een assieraad als aandenken aan een overleden dierbare

Het verlies van een dierbare gaat vaak gepaard met intense emoties en een diep gevoel van gemis. In de zoektocht naar troost en het behouden van een tastbare herinnering kiezen velen voor een assieraad. Dit unieke en persoonlijke aandenken biedt de mogelijkheid om de herinnering aan een geliefde dichtbij te dragen. 

De betekenis van assieraden

Assieraden, ook wel herinneringssieraden genoemd, zijn ontworpen om een kleine hoeveelheid as van een overleden geliefde te bewaren. Ze symboliseren niet alleen de eeuwige band met de overledene, maar dienen ook als dagelijkse herinnering aan de liefde en momenten die gedeeld zijn. Door een assieraad te dragen ervaren velen een gevoel van nabijheid en troost.

Soorten assieraden

De keuze in assieraden is breed en varieert van kettingen en hangers tot ringen, armbanden en zelfs oorbellen. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en draagcomfort kan men kiezen uit verschillende materialen, ontwerpen en maten. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende soorten:

  • Kettingen en Hangers: Een populaire keuze verkrijgbaar in diverse vormen zoals harten, kruizen en zelfs specifieke objecten die de overledene representeren.
  • Ringen: Deze bieden een subtiele manier om een dierbare dichtbij te houden, vaak voorzien van een compartiment voor de as.
  • Armbanden: Ideaal voor wie het sieraad iets minder opvallend wil dragen maar toch dichtbij wil houden.
  • Oorbellen: Een unieke keuze voor wie een set wil maken met bijvoorbeeld een bijpassende hanger.

Overwegingen bij het kiezen van een assieraad

Het kiezen van het juiste assieraad is een persoonlijk proces en hangt af van verschillende factoren. Het kan om de vormgeving gaan. Sommige mensen willen speciaal een assieraad hart of eentje in de vorm van een vlinder. Hieronder zijn nog enkele overwegingen:

Materiaalkeuze

De meeste assieraden zijn gemaakt van duurzame materialen zoals assieraad zilver, goud, roestvrij staal of glas. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur, de gewenste uitstraling en budget. Er zit trouwens een groot verschil tussen assieraden van zilver 925 en rvs assieraden in zilver look.

Ontwerp

Denk na over wat de overledene voor u betekende en hoe u deze herinnering wilt weerspiegelen. Een sieraad in de vorm van een favoriet voorwerp of activiteit van de overledene kan extra troost bieden.

Duurzaamheid

Omdat een assieraad bedoeld is om dagelijks te dragen is het belangrijk om te kiezen voor een sieraad dat bestand is tegen slijtage en de tand des tijds kan doorstaan.

Vullen van het Sieraad

Overweeg of u zich comfortabel voelt bij het zelf vullen van het sieraad of dat u dit liever door een professional laat doen. Veel leveranciers bieden deze service aan.

Hoe kies je een betrouwbare leverancier?

Het kiezen van een betrouwbare leverancier is cruciaal bij het aanschaffen van een assieraad. Zoek naar leveranciers met goede recensies, een transparant productieproces en een respectvolle benadering van het onderwerp. Wij raden u Assieraden-webshop.nl aan. Dit bedrijf heet goede reviews, veel keuze en is in vergelijking met andere bedrijven die urnen en assieraden verkopen, echt voordelig.