Column web
Image default
Zakelijke dienstverlening

factoren waarmee u rekening moet houden bij het plannen van een huisrenovatie

Het renoveren van een huis maakt deel uit van de grote Nederlandse droom. Het gaat niet alleen om het bezit van een huis, maar om het transformeren van een huis in het soort huis waar je trots op bent om in te wonen. Bovendien kiezen veel Nederlanders ervoor om hun huis te renoveren voordat ze ze op de markt brengen, om een hogere verkoopprijs te krijgen.

Als u van plan bent te renoveren, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden, zodat het proces soepel verloopt en u voldoende kapitaal heeft om het project zo naadloos mogelijk af te ronden. Lees deze gids voor het verbeteren van uw huis om erachter te komen hoe.

Stap één is het formuleren van een plan

U moet niet eens overwegen om aan uw huisrenovaties te beginnen totdat u in kaart gebracht wat u wilt bereiken en enkele tijdschema’s voor het voltooien van elke fase.

Terwijl u aan uw plan werkt, wordt alles veel duidelijker. Het beeld van wat u wilt bereiken zal worden verduidelijkt en u zult ongetwijfeld nieuwe ideeën bedenken als het plan vorm begint te krijgen.

Een goed plan omvat zaken als:

  • Welke kamers u wilt renoveren

  • Benodigde materialen

  • Waar materialen te vinden

  • Handelsmensen inhuren

  • Goedkeuring van de plaatselijke autoriteiten

  • Uw budget

Uw plan zal waarschijnlijk altijd evolueren terwijl u uw renovaties uitvoert, maar streef ernaar om uw plan zo volledig mogelijk te maken voordat u met de werkzaamheden begint. Wil je hier meer informatie over lezen? Bekijk dan eens leningenhypotheek.com.

Bereken een budget voor uw renovatieproject

Dit deel van uw renovatieplan is net zo belangrijk als elk ander aspect. Het is duidelijk dat de renovatie van uw huis bij elke stap geld gaat kosten, dus het is een goed idee om te bepalen hoeveel u waarschijnlijk zult moeten uitgeven voordat u er zelfs maar aan denkt om de gereedschappen uit te breken.

Misschien kunt u niet over alles wat erbij komt kijken nauwkeurige cijfers bedenken. Sommige delen van de begroting zullen waarschijnlijk gissingen zijn. Hang echter zoveel mogelijk een stevig prijskaartje.

Uw budget kan ook in de loop van de tijd evolueren naarmate uw renovatieproject duidelijker in beeld komt. Tel de totale kosten bij elkaar op en tel dan ten minste 10% bij dat totaal op om eventuele onverwachte uitgaven te dekken, of voor het geval u sommige delen van het project heeft onderschat.

Als het uiteindelijke totaal veel hoger is dan u verwacht, zoek naar gebieden waar u de kosten kunt terugdringen.

Organiseer uw zaken van tevoren

Zoek eerst handelaars die de reputatie hebben betrouwbaar en eerlijk te zijn met prijsstelling. Persoonlijke aanbevelingen van mensen die u kent, is een van de meest effectieve manieren om betrouwbare werknemers te vinden.

U wilt deze transacties van tevoren boeken om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn om het werk te doen wanneer u ze nodig hebt op- plaats. Hoewel doe-het-zelvers zeker sommige taken zelf kunnen uitvoeren, zijn er bepaalde taken die u niet mag doen; zoals elektriciteits- en loodgieterswerk. Tenzij je zelf een licentie hebt op deze gebieden.

Om ervoor te zorgen dat je de hulp krijgt wanneer je die nodig hebt, zoek je trades op en boek je ze als onderdeel van je oorspronkelijke plan.

Het geld vinden om de kosten te dekken

Er zijn altijd manieren om aan contant geld te komen als u niet vanaf het begin al het geld heeft dat u nodig heeft. De tijdrovende methode zou zijn om voor elke fase van de renovatie te sparen. Als u overwaarde in uw huis heeft opgebouwd, kunt u er ook tegen lenen. Daarbij is het belangrijk dat je een goede kredietscore hebt en dat je geen BKR registratie moet hebben. Heb je die wel? Dan zijn er BKR registratie verwijderen mogelijkheden waar je naar kunt kijken voordat je een aanvraag indient.

Een populairdere optie is een woningrenovatielening. Dit is een van de snelste manieren om het geld te bemachtigen dat je nodig hebt voor het voltooien van verbeteringen aan je huis. Ze zijn een soort ongedekte persoonlijke lening, wat betekent dat u geen enkele vorm van zekerheid voor uw lening hoeft te bieden. U hoeft de lening niet eens als een schuld te beschouwen, aangezien alle verbeteringen die u aan uw huis aanbrengt, er over het algemeen waarde aan toevoegen als u besluit te verkopen.

De meeste Nederlandse geldschieters bieden leningen aan die bedoeld zijn voor verbeteringen aan uw huis, dus kijk rond voor een deal die bij u past. Als je niet zeker weet welke kant je op moet gaan om geld in te zamelen, praat dan met je accountant of financieel adviseur en vraag eerst wat advies.

 

https://www.leningenhypotheek.com/300-euro-lenen/