Column web
Image default
Muziek

Hoe is Maan bekend geworden?

Maan is een Nederlandstalige zangeres. Ze heeft landelijke bekendheid gekregen met het RTL-programma “The voice of Holland” dat ze in 2015 won. Haar scores zijn onder meer “ze huilt maar ze lacht”, “zo kan het dus ook”, “hij is van mij” en “lief zoals je bent”.

Maan de Steenwinkel werd geboren in Utrecht op 10 februari 1997 en verhuisde op eenjarige leeftijd naar het dorp Bergen. Ze werd opgeleid bij Mumelius Gymnasium. Ze is een Nederlandstalige zangeres die in het hele land bekend is van het RTL-programma “Voice of Holland”.

In 2015 was Maan een van de vele deelnemers aan het RTL-programma “The voice of Holland”. Tijdens haar blind audition draaiden alle coaches hun stoel, maar zij koos voor Marco Borsato. Ze deed mee aan de finale en won het programma op 29 januari 2016. Dit gaf haar een hoge reputatie in het hele land en kreeg meteen veel populariteit. Na haar deelname bracht ze haar eerste nummer “Perfect World” uit.Dit nummer werd geproduceerd door Dj Hardwell en kwam op 13 februari in de “Top 40”. Op 1 april won haar eerste nummer een gouden plaat.

Toppers in concert

Maan zal zes avonden als gastartiest optreden tijdens de jaarlijkse “Toppers in Concert” kerstfeestconcertserie in Ahoy, Rotterdam. Dit is de eerste keer dat er een kerstversie van “Toppers in Concert” wordt aangeboden. De Toppers brachten het kerstlied “Een heel gelukkig kerstfeest” uit, waarin Maan een extra rol te zien is.

Beste zangers

In 2017 is Maan te gast bij “Beste Zangers” op de AVROTROS-show. Ze zong het nummer “Jij bent de liefde” van zanger Kenny B en was een succes! Het nummer stond zelfs op de eerste plaats in de “iTunes hitlijsten”.

Dance Dance Dance

Maan en voormalig “B-brave” lid Kaj van der Voort deden mee aan het RTL programma “Dance dance dance”. Het duo behaalde de derde plaats en won 25.000 euro voor het fonds “verstandelijk gehandicapten”. 

Clubtour

Eind 2017 start Maan haar eigen clubtour met zes shows door heel Nederland. Op 1 december beleefde ze haar eerste Clubtour-debuut in Den Haag. In 2019 gaat ze weer op clubtour, met zes optredens door het hele land.