Column web
Image default
Eten en drinken

Hoe kan je sneller afvallen met een shake?

Een van de beste manieren om af te vallen is door maaltijden te vervangen door een maaltijdshake. Denk aan je ontbijt, lunch of avondeten. Je kan sneller afvallen omdat de shakes minder calorieën bevatten dan je reguliere maaltijden. Hoeveel je zal afvallen is natuurlijk afhankelijk van wat je naast de shakes eet en het aantal maaltijden dat je vervangt. Het handige aan het gebruiken van shakes voor afvallen, is dat je erg goed kunt bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt per vervangende maaltijd.  

Eiwitten

Eiwitten zijn zeer belangrijk bij maaltijdvervangers. Eiwitten verzadigen namelijk meer dan koolhydraten en vetten. Hierdoor zit je toch vol na zo’n ontbijt of lunch shake. Het is bij het uitzoeken van de juiste shake dus belangrijk dat je er een kiest die veel proteïne bevat (proteïne is een ander woord voor eiwit). Verder is het van belang dat er naast proteïne veel andere voedingsstoffen in de maaltijdvervanger zitten, zodat je alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt binnenkrijgt. 

Vegan opties

Eet je (wel eens) vegan? Dan heb je juist eiwitten nodig, eiwitten kunnen ook plantaardig zijn. Maaltijdvervangende shakes bestaan natuurlijk ook in vegan varianten. De eiwitten zijn dan plantaardig. Ook suikervrije of lactosevrije maaltijdshakes zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen.

Blijf op gewicht

Heb je gewicht verloren? Dan komt de echte uitdaging, namelijk op gewicht blijven! Maaltijdshakes kan je langdurig gebruiken, zo lang als je wilt. Het is makkelijker voor een lange tijd vol te houden wanneer je één maaltijd per dag vervangt met een shake. Bijvoorbeeld je ontbijt of lunch. De rest van de dag eet je dan normale en gezonde porties. Zo blijf je op gewicht en is je dieet goed vol te houden!

Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om af te vallen. In combinatie met een shake zul je snel gewicht verliezen.