Column web
Image default
Vakantie

Hoe maak je vrienden tijdens je uitwisseling?

Je hebt besloten om op uitwisseling te gaan, alleen krijg je nu toch wel wat kriebels over de reis en periode dat je daar gaat verblijven. Je kunt alles tot in de puntjes regelen, maar het moet daar natuurlijk wel leuk zijn. Voorafgaand van je uitwisseling met Amerika kom je in contact gezin met een gastgezin en school. Je kunt dus ruim van te voren al inschatten of je comfortabel bent met dit gastgezin, zo niet dan wordt je met een ander gezin in contact gebracht.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Nu we in ieder geval weten dat we in een goede omgeving terechtkomen is het belangrijk om contact te zoeken met enkele studenten. Er zijn vaak een hoop studenten die zichzelf opgeven enkele uitwisselingsstudenten te willen begeleiden, vergeet niet dat op een Amerikaanse middelbare school uitwisselingsstudenten vaak erg populair zijn. Je kunt dus al online contact leggen met enkele Amerikaanse studenten, op deze manier heb je al enkele contacten die je kunnen rondleiden en de leukste plekjes van de stad laten zien.

Laat het op je afkomen

Wanneer je in een nieuwe omgeving bent kan het vaak spannend zijn om ja te zeggen tegen verschillende uitnodigingen. Maar het is wel belangrijk dat je erop uit gaat. Zeker wanneer je na enkele weken gewend bent geraakt aan je nieuwe thuis voor het komende jaar. Probeer eens af te spreken na school met de mensen die je online hebt gesproken, ga er tijdens de pauzes in ieder geval bij zitten. Ben ook open om nieuwe mensen te leren kennen, spreek wat onbekende aan en leg uit dat je een uitwisselingsstudent bent. 

Hoe werkt het onderwijs systeem in Amerika?

Het Amerikaanse onderwijssysteem zit net iets anders in elkaar dan het systeem dat wij in Nederland gebruiken. Zo heb je andere klassen in Amerika en ook het puntensysteem gaat iets anders in zijn werk. Voor meer informatie over het schoolsysteem in Amerika kun je op voorgaande link klikken. In het artikel staat meer informatie over hoe onze puntensystemen en klassen verschillen van elkaar.