Column web
Image default
Woningen

Verhuizen naar België

Ben je van plan om binnenkort naar België te verhuizen? België is een prachtig land en een verhuizing naar België is dus geen slecht idee. Er kunnen meerdere redenen zijn om naar België te verhuizen. Misschien ben je van plan om in België te studeren? Dit is voordelig, want in België hoef je namelijk minder collegegeld te betalen in vergelijking met Nederland. Veel mensen verhuizen ook naar België vanwege het werk. Daarnaast kan het ook zijn dat je Nederland gewoon beu bent. In dit artikel bespreken wij de verschillende voordelen van verhuizen naar België.

Hele aardige mensen

Houd jij van gemoedelijkheid? Dan ben je in België op de juiste plaats. De Belgen staan namelijk bekend om de sympathieke karakters. Nederlanders worden vaak gezien als bot en zeer direct. Bij de Belgen hebben ze meer stijl en het is om die reden dan ook fijn om in dat land te wonen.

De huizen zijn daar goedkoper

Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat het in Nederland tegenwoordig duur is om een huis te kopen. Dit geldt overigens ook voor het huren van een huis. De vaste lasten van de gemiddelde Nederlander liggen daardoor erg hoog. Dit heeft een effect op je bestedingsruimte. In België zijn de huizen goedkoper dan in Nederland. Ook de huren liggen daar veel lager. Dit is dus ook een goede reden om naar België te verhuizen.

Mooie architectuur

België kent veel authentieke steden met prachtige architectuur. Het is dan ook zeer aangenaam om in deze steden te wonen. Uiteraard zijn de huizen wel iets duurder in de populaire steden, maar het is vaak alsnog goedkoper dan in Nederland. Steden als Gent, Brussel en Antwerpen kennen bovendien een bruisend uitgaansleven. Ben jij dus jong en onbezonnen en ga jij werken of studeren in België? Dan raden wij je zeker aan om voor een populaire uitgaansstad te gaan.

Huis verkopen Zuid-Holland

Je moet natuurlijk eerst je huis verkopen, voordat je gaat verhuizen naar België. Je kunt in de eerste plaats zelf de verkoop regelen, maar wij raden je aan om gebruik te maken van de diensten van een makelaarskantoor. Zij hebben namelijk veel ervaring en kunnen de belangrijkste activiteiten uit je handen nemen. Denk daarbij aan het laten taxeren van je woning, het maken van foto’s en nog veel meer. Er zijn gelukkig verschillende goede makelaarskantoren actief in Zuid-Holland.