Column web
Image default
Bedrijven

Hoe verstuur je veilig bestanden

 

 

 

Ken je het probleem? Je wil enkele vertrouwelijke bestanden sturen naar een collega of vriend, maar je mailprovider laat dit niet toe omdat de bestanden te groot zijn. Of misschien verkies je sowieso een andere manier om je bestanden te versturen omdat je vreest dat je mailbox gehackt kan worden. Veiligheid moet een topprioriteit zijn online en daarom vertellen we je graag hoe je veilig bestanden kunt versturen via het internet.

 

Het belang van online veiligheid

We leven in een digitale wereld en steeds meer zaken worden ook gedeeld online. Toegegeven, we vinden het vaak niet erg dat heel wat mensen de foto die we hebben gedeeld op onze social media kunnen zien. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we alles wat we delen op internet voor iedereen te kijken willen hebben. Denk maar aan het invullen van betaalgegevens bij het uitvoeren van een online transactie. Of het versturen van bestanden die slechts voor een bepaald iemands ogen zijn bedoeld. Je wil immers veilig bestanden versturen.

De gevaren van het internet

Het internet komt met gevaren. Niet iedereen die zich in de online wereld bevindt heeft goede bedoelingen. Zo zijn er tal van hackers die op je persoonlijke gegevens uit zijn. Maak het hen niet makkelijk en zorg er dus voor dat je online veiligheid verzekert is. Veilig bestanden versturen is cruciaal wanneer deze gevoelige informatie bevat zoals betaalgegevens, persoonlijke foto´s of informatie over je bedrijf.

Je bestanden of gegevens die gehackt worden kan al snel leiden tot gevaarlijke situaties. Denk maar aan cyber bullying, chantage, identiteitsdiefstal of het verliezen van heel wat geld. Let daarom altijd op met alles wat je deelt online en hoe je bestanden en gegevens deelt met iemand.

Problemen met het versturen van bestanden

Het versturen van bestanden online is niet alleen makkelijk. Zo hebben heel wat services een limiet ingesteld op de grootte van de bestanden. Anderen zijn dan gewoonweg niet veilig genoeg. Veilig bestanden versturen doe je met een betrouwbare service waarbij je zeker bent dat alles geëncrypteerd is en je bestanden niet gehackt kunnen worden.

Verstuur veilig bestanden met Secudoc

Veilig bestanden versturen kan onder meer met een serviceplatform zoals Secudoc. Zo bieden ze een beveiligde omgeving voor het versturen en ontvangen van documenten, foto´s en andere bestanden. Het platform voldoet aan de strikte AVG-wetgeving die de gebruikers verzekert dat hun bestanden veilig worden gedeeld.