Column web
Bedrijven

Lassen door een specialist bij ons

Lassen is een vak wat al heel lang wordt uitgeoefend, sinds de productie van ijzer en staal in de 19e eeuw is het nodig geworden om zaken die uit ijzer en staal bestaan snel in elkaar te kunnen zetten en te kunnen repareren als er uiteindelijk een probleem zou ontstaan met een stalen bouwwerk. Om deze reden is lassen een vak wat heel veel toepassing heeft op de wereld van vandaag, gezien de hoeveelheid staal, ijzer en andere metalen waar wij mee in contact komen. Treinen bijvoorbeeld, waar menig Nederlander wel eens instapt, bestaan ook onder andere delen uit staal. Het spreekt dus voor zich dat het nodig is om dit soort grote stalen gevallen van reparatie en onderhoud te voorzien, anders werd het voor heel veel mensen lastig om van één plaats naar een andere te komen, bijvoorbeeld voor werk of om familie te bezoeken.

Hoe gaat lassen in zijn werk?

Lassen is een manier van metaal bewerken door, plat gezegd, het metaal te manipuleren met een ontzettend hete vlam. Inmiddels bestaan hier speciale stukken gereedschap voor om zo efficiënt mogelijk de nodige hitten te creeëren om zo staal en andere metalen op degelijke wijzen te runnen repareren en onderhouden. Natuurlijk is het wel zo dat het werken met een withete vlam gevaarlijk kan zijn, en dat daarom maatregelen moeten worden getroffen om het lassen zo veilig mogelijk in zijn werk te laten gaan.

Veiligheid

Hiervoor bestaan heel veel hulpmiddelen. Een las-masker mag bijvoorbeeld niet ontbreken als men bezig is met het bewerken van metaal door middel van een vlam, want er woorden heel veel vonken afgegeven die schade kunnen toebrengen aan het gezicht of aan de ogen als ze niet worden tegengehouden door iets in de trant van een bril of een masker. Daarom bestaan dus deze veiligheidsmaatregelen.