Leuke dingen om te doen in Faro, Portugal!

De hoofdstad van de Algarve,  is een veelzijdige stad die mensen om verschillende redenen zal aantrekken. Ook de omgeving heeft haar pracht en praak! Als kustplaats is het gemakkelijk om te genieten van de eeuwige vreugde van de zon, stranden, bars en geweldige zeevruchten. Maar er is ook een prachtige natuurlijke omgeving net buiten de kuststreek, een lagune met een doolhof van waterwegen tussen eiland. Bovendien, gevangen binnen de oude muren van Faro, is een vredige oude stad vol met de belangrijkste bezienswaardigheden en de heerlijkste restaurants van de stad.

1. Het strand van Faro

Wil je zon, zee en strand, dan blijf je over het algemeen niet in Faro hangen. Praia de Faro ligt namelijk op zo’n 10 kilometer buiten het centrum en is daarom minder populair dan oorden als Lagos en Albufeira. Toch is het strand van Faro een prima stek voor een middagje zonnebaden en zwemmen. Je vindt er ligbedjes en enkele kleine cafeetjes, en buiten het hoogseizoen hoef je deze plek maar met weinig andere toeristen te delen. Dit langgerekte strand ligt op zo’n 10 kilometer buiten het centrum. Van juni tot augustus rijden er bussen, daarna moet je het met de taxi of je huur auto doen.

2. De kathedraal van Faro

Je wordt in de oude stad van Faro als vanzelf naar De kathedraal getrokken. De massieve kerk lijkt wel een samenraapsel van verschillende gebouwen. De kerk staat bovenop een oude Romeinse tempel en hoewel het origineel in de 13de eeuw klaar was, doorstonden verschillende delen van de sé de tand des tijds niet en het herbouwen werd gedaan in barok, Renaissance en gothische stijl, wat meteen dat ‘lappendeken’ effect verklaard. Je mag trouwens de klokkentoren beklimmen en vanaf daar kun je genieten van een mooi uitzicht over het oude centrum en de jachthaven van Faro.

3. O Castelo, een heerlijk restaurant

In het oude centrum van Faro vind je een heleboel sfeervolle plekjes om te eten en te borrelen. Hoewel het restaurant O Castelo echt wel de kroon spant. Dit restaurant heeft een groot terras met uitzicht over het water en je wordt er getrakteerd op schitterende zonsondergangen. Een hele fijne plek om je aan het eind van de middag te installeren met een fles wijn, een goed boek en een heer lunch, diner of tapashapjes.

4. Griezelen: De kapel vol botten!

De barokke kerk Igreja do Carmo ziet er zo fris en vrolijk uit aan de buitenkant, met de witgepleisterde muren, felgele kozijnen en de sierlijke klokkentorens. Binnen in de kerk wordt de stemming al wat zwaarder, met hout en wel heel veel bladgoud. Maar achterin wordt het pas echt griezilig, als je de Capela dos Ossos in loopt. Deze kapel, die in de 19de eeuw aan de kerk werd toegevoegd, is namelijk opgebouwd uit de schedels en beenderen van zo’n duizend monniken, die op deze manier ook hun aardse resten in dienst van de kerk wilden stellen. Gezellig hoor!

Auto huren in Faro

Er zijn een aantal plekken in Faro waar je een auto kunt huren, https://www.autoportugal.nl/nl-stad-faro/. Kom je aan in Faro met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Goldcar, InsularCar, Yes Car Hire, Guerin, Keddy By Europcar, MadeiraRent, Yor Car, Thrifty, Enterprise, Sixt en Europcar… hebben onder andere een loket op het vliegveld van Faro. Een auto huren kan al vanaf 9.99 Euro per dag: https://www.autoportugal.nl/nl-luchthaven-faro-algarve/. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Faro te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Faro is prima.

https://www.autoportugal.nl

This article was written by