Column web
Eten en drinken

Papieren tafelkleed altijd handig om in huis te hebben

Een item dat je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben zijn papieren tafelkleden. Ze kosten bijna niets, maar zijn ontzettend handig bij onverwachts bezoek dat blijft eten. Nou is het niet zo heel Nederlands om je gasten te vragen om te blijven eten, maar eigenlijk zouden we dat allemaal eens moeten doen. Je zult zien dat het erg gewaardeerd wordt en de volgende keer mag jij misschien ook aanschuiven!

Papieren tafelkleed goedkoop en handig

Vooral in de zomer is het juist leuk om je bezoek uit te nodigen om samen te gaan barbecuen. Meestal heb je nog wel wat vlees in de vriezer liggen en als je even snel naar de supermarkt rijdt om wat stokbroodjes te kopen, wat kruidenboter en andere lekkere smeerseltjes. Een bakje olijven, verse tomaatjes en komkommer, heb je zo de hele tafel vol liggen met lekkernijen. Op zo’n moment is een papieren tafelkleed dus echt een uitkomst. Het staat niet alleen wat sfeervoller, maar zorgt er ook voor dat de tafel zelf netjes en schoon blijft. Omdat papieren tafelkleden nou eenmaal niet overal te koop zijn, kun je deze het beste van te voren al inkopen. Je hoeft er echt niet tientallen van aan te schaffen. Maar een ze kosten ook niet veel. Dus een stapeltje met 5 tafelkleedjes zou ik altijd aanraden.

Ook handig met de kerstdagen

En denk nou niet van zo’n stapeltje komt bij mij nooit op, want dat is bijna nooit het geval. Dit soort kleden kun je namelijk ook heel goed gebruiken met de kerstdagen als je met je familie gezellig thuis aan tafel gaat dineren. Of wat dacht je van het kinderfeestje van je zoon of dochter? Zo’n papieren kleed staat ook nog eens feestelijk. Er zullen altijd momenten zijn waarop het je gewoon goed uitkomt dat ze in de keukenlade liggen. Omdat papierkleden niet overal te koop zijn, kun je het beste van te voren even kijken waar je ze gaat halen. Bij Hiptafelzeil.nl hebben ze een behoorlijk assortiment in deze wegwerp tafelkleden. Ze zijn daar niet duur en de verzendkosten naar een adres binnen Nederland of naar België vallen ook heel erg mee.

Een papieren kleed als picknickkleed

Tja je zou dit soort kleden zelfs als picknickkleed kunnen gebruiken in het park of in het bos. Gebruik het wel op droge dagen want er zit natuurlijk niet, zoals bij de meeste picknickkleden wel het geval is, een plastic randje aan de onderkant om het vocht van de grond tegen te houden. Het is een goedkoop alternatief voor een picknickkleed en bovendien wegen die kleedjes ook vrijwel niets. Dus heb je qua bagage ook niet al te veel gewicht mee te nemen.