Column web
Image default
Zakelijk

Maak je onderneming aantrekkelijk: tips voor effectieve employer branding

Misschien heb je al het een en ander gehoord op het gebied van employer branding binnen het bedrijfsleven. Dat dit vandaag de dag steeds vaker standaard al mee wordt genomen in de bedrijfsstrategie, is eigenlijk helemaal niet zo gek. Meer en meer bedrijven beginnen hier namelijk de grote meerwaarde van in te zien. Je maakt je onderneming net even wat aantrekkelijker en je kunt je bedrijf goed op de kaart zetten. Hoe je daar het beste op korte termijn mee aan de slag kunt gaan? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op voor je eigen onderneming.

Breng als eerste in kaart wat de sterke punten zijn van het bedrijf 

Een van de eerste punten van aandacht – voordat je aan de slag gaat met employer branding – is het in kaart brengen wat de sterke punten zijn van je bedrijf. Je kunt daarbij denken aan een prachtige locatie waar je werkzaam bent. Maar de gave inrichting van het bedrijfspand, de leuke borrels op vrijdagmiddag of het gezellige team dat een enorm hechte band heeft, kunnen belangrijke aandachtspunten zijn. Door dit aan bod te laten komen in de employer branding, kun je toekomstige medewerkers een kijkje in de keuken geven. En dat is meteen een van de belangrijkste kenmerken van een stukje employer branding voor je bedrijf.

Zet de employer branding op verschillende soorten manieren in 

En ga je druk aan de slag met employer branding? Dan kom je er al erg snel achter dat je dit op verschillende manieren kunt realiseren. Van interviews met personeel tot aan gave video’s, het zijn slechts een paar voorbeelden van opties waar je uit kunt kiezen. Zet je de employer branding graag in op je website of via je social media kanalen? Voor ieder type bedrijf is er altijd wel een oplossing te realiseren.

Doe online het nodige onderzoek over het effectief inzetten van employer branding

De volgende stap? Dat is het doen van het nodige onderzoek. Want alleen op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de employer branding voor jouw bedrijf zo effectief mogelijk in gaat zetten. En kies je er meteen voor om er een cursus of een training in te volgen, bijvoorbeeld via NN? Dan leer je direct alles over de ins en outs. Ga je binnenkort al aan de slag met het formuleren van de employer branding voor jouw bedrijf?