Column web
Vakantie

Natuurhuisje Nederland, hét middel tegen stressklachten

Heb jij soms het gevoel dat alles tegelijk moet? Wordt je gek van de drukte en de eisen die aan je gesteld worden? Kortom, voel jij je gestresst? Het is misschien een schrale troost, maar je bent niet de enige. De Nederlandse overheid heeft onderzoek gedaan naar stress en ontdekte dat ruim 17% van de Nederlandse werknemers burn-out klachten ervaart. Dat is bijna één op de vijf personen!

Als jij ook doodmoe en gestresst bent, is dat dus niets om je voor te schamen. Maar het is wél tijd om in actie te komen. Of eigenlijk, even heerlijk passief te worden.

De beste remedie tegen stress en oververmoeidheid zijn wat ons betreft geen drankjes of smeerseltjes. Stress kun je alleen bestrijden door even rust te nemen. Even weg uit alle drukte, met een boek (fictie, geen werkgerelateerde lectuur!) op schoot genieten van het zalige niets doen.

Natuurlijk kun je dat in het park in de stad doen. Dat is een goede stap in de richting. Maar nog beter is het om de stad met al haar drukte even helemaal achter je te laten. Even weg uit je dagelijkse omgeving, waar alles je herinnert aan al die dingen die je nog zou moeten doen.  Het beste middeltje tegen overspannenheid is de rust van de natuur.

Geen ratelende trams of ronkende automotoren, maar het geritsel van de wind door de bomen. Geen herrie van de buren, maar het gefluit van vogels. En zeker geen TL-licht! In plaats daarvan geniet je van de laatste stralen van de onderstaande zon. Waar je dat kunt doen? In een natuurhuisje. Daar hoef je niet eens ver voor te reizen, want in Nederland zijn voldoende natuurhuisjes te vinden waar je even heerlijk tot jezelf kunt komen. Alleen, of heel romantisch met zijn tweetjes.

Natuurhuisjes in Nederland zijn er in allerlei soorten. Favoriet zijn de sterrenlodge in Lattrop (Ov), waar je slaapt onder een sterrendak. Van onder de dekens kun je het hele heelal zien, het is net alsof je in de buitenlucht ligt (maar dan warmer). En wat te denken van het stalen boshuis in Oosterhout (NB)? Daar zit zelfs een privé sauna bij.

Je zou er bijna permanent willen gaan wonen.

Als ook jij toe bent aan een heerlijk ontspannen verblijf in een natuurhuisje in Nederland, breng dan een bezoek aan glampings.com. Daar vind je niet alleen de hierboven genoemde natuurhuisjes, maar nog veel meer accommodaties waar je de stress van je voelt afglijden.

https://www.glampings.com/natuurhuisje-nederland