Column web
Image default
Aanbiedingen

Tankpas werkt niet: wat moet ik doen?

Een tankpas kan erg fijn zijn om gebruik van te maken. Dit komt omdat een tankpas ervoor kan zorgen dat het tanken een stuk makkelijker wordt om te doen. Op het moment dat je een tankpas hebt die niet werkt, kan dit echter voor een aantal problemen zorgen. Hierdoor wordt het tanken namelijk niet mogelijk. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede tankpas hebt die werkt. Als je tankpas alsnog niet werkt, is het handig om te weten wat je moet doen. Daarom gaan we in dit artikel kijken wat je moet doen als je tankpas niet werkt. 

Oorzaken van een niet werkende tankpas

Op het moment dat je tankpas niet werkt, kan dit een aantal verschillende oorzaken hebben. Daarom is het handig om als eerste de oorzaken te weten waarom een tankpas soms niet werkt. Dit kan ervoor zorgen dat het oplossen van de problemen een stuk makkelijker wordt om te doen. Hieronder gaan we kijken naar een aantal oorzaken van een niet werkende tankpas. 

Geblokkeerde pas

Als je het over een tankpas hebt, zijn er verschillende oorzaken waardoor een tankpas soms niet werkt. Een geblokkeerde pas is één van de oorzaken die je veel tegen zult komen als je het hebt over een niet werkende tankpas. Dit kan veroorzaakt worden door niet betaalde kosten of verkeerd gebruik van de pas. 

Verkeerde brandstof

Aangezien er verschillende opties tankpas in Nederland zijn, is het soms nodig om een specifieke brandstof te tanken op de tankpas. Als je niet voor de juiste brandstof gaat, is de kans groot dat de pas niet gaat werken. Natuurlijk is het wel afhankelijk van de pas waar je gebruik van maakt. Op het moment dat je een laadpas elektrische auto aanschaffen wilt, kun je natuurlijk alleen maar laden. Hiermee is het niet de bedoeling om brandstof te gaan tanken. 

Storing bij het tankstation

In sommige gevallen komt het ook voor dat er een storing bij het tankstation is. Er zijn verschillende dingen waar dit door kan komen. Echter is het niet iets waar je zelf wat aan kunt doen. Daarom is het niet aan te raden om bij een tankstation met een storing te gaan tanken. Als je een tankstation met een storing tegenkomt, is de beste optie die je hebt, naar een ander tankstation gaan. 

Oplossing voor een niet werkende tankpas

De oplossing voor een niet werkende tankpas kan verschillende kanten op gaan. Het is vooral afhankelijk van de oorzaak. Als je te maken hebt met een geblokkeerde pas, is het belangrijk om contact op te nemen met de klantenservice. Dit is namelijk de beste oplossing. Echter is het ook mogelijk om een aantal andere dingen te doen. Als de pas zelf niet goed werkt, is de kans ook aanwezig dat je met een nieuwe pas moet betalen. Dit komt omdat je anders niet zoveel aan de pas hebt. Daarom is dit ook belangrijk om naar te gaan kijken met een tankpas.