Column web
Image default
Gezondheid

Terug pijnvrij leven na een behandeling hernia

Leven met pijn wordt nog al te vaak onderschat. Fysiek vormt het een hinder op de dagelijkse activiteiten, maar ook mentaal is het een hele opdoffer. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bent u er zich van bewust dat handelingen die vroeger evident leken dat plots niet meer blijken te zijn. Een veel voorkomende oorzaak van een constant pijngevoel is een hernia, toch weten veel mensen nog steeds niet dat dit prima te verhelpen valt mits de juiste behandeling door een ervaren chiropractor.

Wat is een hernia

Een hernia, of discushernia, is een uitstulping van een van de tussenwervelschijven. Omdat die uitstulping druk uitoefent op het ruggenmerg of op omliggende zenuwen zal pijn optreden, kan er een verdoofd gevoel optreden ter hoogte van de betrokken zenuw of kunnen bepaalde spieren uitvallen. Verkeerde bewegingen, langdurige belasting en een afwijkende lichaamshouding zijn de meest voorkomende oorzaken die tot een hernia leiden.

Hoe uw chiropractor u kan helpen met een behandeling hernia

Om een doeltreffende behandeling hernia te kunnen voorstellen, zal uw chiropractor Nijmegen eerst de precieze locatie van de hernia moeten nagaan door middel van gevoels- en spiertesten. Verschillende behandeltechnieken zullen er vervolgens voor zorgen dat de ruimte tussen de tussenwervelschijven opnieuw vergroot wordt waardoor druk en pijn verminderen en waardoor de beweeglijkheid opnieuw verhoogt. De behandeling bij uw chiropractor zal ervoor zorgen dat de kans op een operatie voor een groot stuk afneemt en dat u terug pijnvrij door het leven kunt. U moet er wel rekening mee houden dat vervolgbehandelingen aan de orde kunnen zijn als de hernia terug de kop opsteekt. Het spreekt natuurlijk ook wel voor zich dat uw chiropractor, als de klachten niet verminderen, zal overleggen met andere medische disciplines over andere behandelmogelijkheden.

Een hernia mag dan wel pijnlijk en hinderend zijn, gelukkig is die in de meeste gevallen erg doeltreffend te behandelen met de hulp van uw chiropractor. Er is geen enkele reden te vinden waarom u er vrede zou mee nemen om met pijn, ongemakken en een verminderde mobiliteit door het leven te moeten. Er zijn oplossingen beschikbaar, neem deze dan ook zonder aarzelen aan.

https://chiropractienijmegen.nl/