Column web
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus fortunei: een unieke palmboom

De Trachycarpus fortunei is een populaire palmboom soort die bekend staat om zijn prachtige uiterlijk en zijn vermogen om goed te groeien in koude klimaten. De palmboom komt van origine uit China, waar de temperaturen in de winter kunnen dalen tot -20. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de Trachycarpus fortunei de Nederlandse winters ook overleeft.

 

Onderhoud van de Trachycarpus fortunei

De Trachycarpus fortunei heeft bijzonder weinig onderhoud nodig. De palmboom kan in de volle zon, maar ook in de schaduw worden geplant. Hij heeft slechtst af en toe water nodig. Het is echter wel belangrijk om de palm voldoende water te geven tijdens droge periodes. Hiernaast kan de Trachycarpus fortunei ook goed tegen harde wind en vorst, waardoor het een ideale plant is voor koude en winterige klimaten.

 

Het groeien van de palm

Als je een Trachycarpus fortunei in je tuin wilt planten, is het belangrijk om te weten dat de plant langzaam groeit. Het kan enkele jaren duren voordat deze zijn volledige hoogte bereikt. Je moet dus even geduld hebben. Maar, het is zeker het wachten waard! Een Trachycarpus fortunei die in de tuin wordt gekweekt, kan tussen de 6 en 8 meter hoog worden. De bladeren van de palm zijn groot en waaiervormig. Deze kunnen tot 1,5 meter in diameter worden. 

 

Trachycarpus fortunei voor binnen

De Trachycarpus fortunei is in verschillende formaten verkrijgbaar. Je hoeft dus niet per se een grote boom te kweken. Er bestaan ook palmbomen van een paar centimeter groot! Deze zijn perfect voor in huis. Dit vereist wel ander onderhoud dan een Trachycarpus fortunei die buiten staat. Als je een palm binnen hebt staan, zorg dan dat je deze minimaal 5 uur direct zonlicht per dag geeft. Geef daarnaast één keer per week water in de zomer en tweemaal per week in de winter.

 

Toevoeging op elk huis

In conclusie, de Trachycarpus fortunei is een prachtige en unieke palmboom. De palm is een mooie toevoeging aan elke tuin of elk interieur. Hij gedijt goed in koudere klimaten, vereist weinig onderhoud en kan erg groot worden.

 

Op zoek naar een opvallende palmboom voor in de tuin? Kijk eens naar de Trachycarpus fortunei van My Palmshop

 

 

https://mypalmshop.nl