Column web
Alarmsysteem

Verschillende manieren om een slot te openen met lockpick tools

Een slot kan op verschillende manieren worden open gekraakt. Dankzij moderne hulpmiddelen kunnen haarspelden en paperclips vandaag de dag worden afgeschaft. De meest gebruikte gereedschappen zijn tegenwoordig lockpick en lockpick guns. Goede lockpick sets beginnen bij ongeveer 40 EUR. Voor electro-pickers moet je echter wat dieper in je zak graven.

Het kraken van een slot kan gemakkelijk zijn. De meeste hobby lockpickers gebruiken in het begin een normale lockpick set. Deze sets bieden voldoende accessoires en de meest voorkomende picks. Met behulp van een lockpick worden de afzonderlijke pennen in het slot beetje bij beetje ingedrukt. De aanvankelijk geplaatste spanner dient als sleuteluiteinde nadat alle pennen zijn bediend. Met de spanner wordt het slot uiteindelijk gedraaid en zo geopend. 

Een andere variant waarmee een slot kan worden gekraakt is de elektrische lockpick gun. Dit werkt op dezelfde manier als een lockpick set. Het enige verschil is dat het proces automatisch verloopt. De tijd die nodig is om een slot te kraken wordt daarom aanzienlijk verkort met een goede elektrische pick. Daarnaast kunnen ook veiligheidssloten met de juiste procedure worden gebruikt.

Een tension wrench wordt altijd gebruikt voor alle gereedschappen (behalve slagmoersleutels). Het meest effectieve en snelste gereedschap is zeker de elektrische lockpick gun, de hook lockpick en de diamond lockpick. Met een vaardige aanpak kunt u het slot openen met een lockpick, meestal in minder dan een uur.