Column web
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij de aankoop van een scooter

Ben je op zoek naar een veilige scooter? Misschien wel voor jezelf, je zoon of dochter of een vriend die er weinig verstand van heeft? Kijk dan zeker eens rond op de website van DAB Scooters.

 

De banden

De banden zijn het belangrijkste onderdeel aan de scooter. Zij zorgen er namelijk voor dat je genoeg grip hebt om op het wegdek te rijden en je bijvoorbeeld niet wegglijd. Vooral bij regenachtig weer of vorst is het gevaarlijk als je niet over veilige banden beschikt

 

Het bouwjaar

Het is van belang om te weten uit welk jaar de scooter stamt, zodat je ongeveer kunt inschatten hoe lang de scooter nog meegaat. Ook kun je op basis hiervan bepalen of de scooter voor een eerlijke prijs aangeboden wordt en of er misschien nog ruimte is om te verhandelen.

 

Toebehoor

Ook al is het in Nederland niet verplicht om een helm te dragen op de scooter, is het alsnog aan te raden er eentje te dragen. Het hoofd is namelijk een van de meest kwetsbare delen van je lichaam en kan bij een val (snel schade oplopen). Door een helm te dragen minimaliseer je het risico en draag je bij aan je eigen veiligheid. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat een bijrijder voorzien is van een helm als je iemand achterop neemt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

 

Prijs-kwaliteit verhouding

Je wilt de scooter natuurlijk zo voordelig mogelijk op de kop tikken. Door diverse aanbieder te vergelijken kun je er zeker van zijn dat jij een scooter voor een aantrekkelijke prijs vindt. Misschien ben je tijdens de zoektocht op internet ook al DAB Scooters tegengekomen. Bij een partij als DAB Scooters hoef je over de prijs geen zorgen te maken, zij staan er namelijk om bekend dat je van scherpe prijzen profiteert.

 

https://www.dab-scooters.nl/