Column web
Image default
Dienstverlening

Wat is IT detachering?

Het klinkt alsof veel mensen niet echt begrijpen wat het betekent als ze de woorden ‘IT-detachering‘ horen. In wezen wordt een werknemer voor een bepaalde periode, die kan variëren van drie maanden tot vijf jaar, uitgeleend aan een andere organisatie. Het belangrijkste doel van dit soort praktijken werd in de afgelopen decennia gebruikt, maar is de laatste tijd minder gebruikelijk geworden, vooral omdat bedrijven nu werknemers op afstand kunnen uitzenden in plaats van ze rechtstreeks naar het buitenland te sturen, terwijl ze toch binnen de budgettaire grenzen blijven – iets wat vroeger niet alle werkgevers konden doen!

Geschikte IT-professionals

De zoektocht naar een geschikte IT-professional is vaak lang en moeizaam. Er is veel vraag naar in deze sector, dus u zult wat tijd moeten steken in het vinden van uw perfecte match – zelfs als dat betekent dat u personeel moet inhuren via detachering!

Het proces om een werknemer in dienst te nemen is lang en moeizaam. Als u daarentegen bijna al dat gedoe wilt overslaan, waarom kiest u dan niet voor IT-detachering? U kunt dan profiteren van gekwalificeerde werknemers of freelancers die hun diensten voor een bepaalde periode kunnen uitlenen om projecten naast die van u te voltooien.

Maak gebruik van IT-detachering

U kunt de financiële risico’s van een vast contract elimineren door gebruik te maken van een IT-detachering. Zo bespaart u op branchegerelateerde pensioenen en uitkeringen die gelden voor medewerkers met een fulltime dienstverband en betaalt u minder premies voor zaken die met uw bedrijf te maken hebben zoals een ziektekostenverzekering of WAO-hiaatdekking, kortom! Ons ICT bureau Plus IT is gespecialiseerd in het leveren van internationale specialistische expertise in alle disciplines waaronder informatietechnologie (IT).

IT-professionals die een bewezen staat van dienst hebben en met elk type project kunnen werken. Ze zijn gemotiveerd door uitdagende doelen, professionele methodologieën zoals Scrum of Waterfall om uw IT-oplossing binnen strakke tijdslijnen onder druk op te leveren!