Column web
Image default
Aanbiedingen

3 voorbeelden van vacatures in de logistiek die jou wellicht aanspreken

Ben jij op zoek naar een baan in de logistiek? Dan kunnen we je nu al vertellen dat dit een ontzettend interessante en dynamische sector is. Het is een sector die eigenlijk nooit stilstaat en 24/7 doorgaat. Veel mensen denken bij logistiek aan vrachtwagenchauffeurs. Natuurlijk, vrachtwagenchauffeurs zijn ook onmisbaar binnen de logistiek, maar de sector omvat nog zoveel meer. In deze blog willen we drie voorbeelden geven van vacatures in de logistiek die jou wellicht aanspreken. Klaar om hier meer over te weten te komen? Lees dan even verder! 

 

Vrachtwagenchauffeur NL of internationaal

 

Als vrachtwagenchauffeur kun je op verschillende soorten vrachtwagens komen te rijden. In totaal zijn er drie soorten vrachtwagens te onderscheiden. De eerste is de trekker met oplegger, ook wel trailer genoemd. Daarnaast kun je ook op een vaste combinatie van vrachtauto en aanhangwagen komen te rijden. Tot slot heb je nog de LZV. LZV staat voor ‘Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie’ en wordt ook wel ‘Ecocombi’ genoemd. Het soort vracht dat je moet vervoeren kan behoorlijk uiteenlopen. Als vrachtwagenchauffeur kun je op het binnenlandse transport komen te rijden maar ook internationaal.

 

Planner

 

Transport zonder een goede en degelijke planning loopt al snel in de soep. Als planner is het jouw taak om alle ritten optimaal in te plannen. Je moet hiervoor niet alleen de chauffeurs indelen op de verschillende ritten, maar ook de vrachtwagens op de juiste manier indelen op basis van de te vervoeren goederen en de beschikbare ruimte. Aan de hand van de locaties en tijdspaden, stel jij een planning samen zodat iedere chauffeur een optimale rit krijgt en niet onnodig veel heen en weer hoeft te rijden. Als planner ben jij dus een belangrijke speler in de efficiëntie van de transportketen.

 

Lader/losser van zeecontainers

 

Goederen die per zeecontainer vervoerd worden, moeten natuurlijk ook een keer geladen en gelost worden. Als lader/losser van zeecontainers hoef je in ieder geval niet meer voor de sportschool te betalen want die spierballen kweek je binnen deze functie vanzelf. Het gaat namelijk vaak om zware producten die met de hand geladen en gelost moeten worden. Dit doe je natuurlijk niet in je eentje. Daarom is het belangrijk dat je goed in teamverband kunt werken en dat je het ook leuk vind om samen te werken. 

 

https://www.werkenbijmelis.nl/