Column web
Image default
Dienstverlening

Aan de slag gaan als lasser

Werken als lasser betekent dat je met metalen werkt en deze door lassen aan elkaar verbindt. Dit kan met verschillende technieken zoals MIG/MAG, TIG of elektrodelassen. Dit is professioneel en nauwkeurig werk waarbij veiligheid en kwaliteit belangrijk zijn. Als lasser ben je verantwoordelijk voor het monteren en repareren van metalen constructies zoals bruggen, gebouwen, machines en voertuigen. Het is een uitdagend beroep waar veel te leren en te groeien is. Of je nu al ervaring hebt als lasser of net begint, er zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien in deze branche. 

Wat kun je verdienen als lasser? 

Als lasser kun je afhankelijk van je ervaring en opleiding een goed salaris krijgen. Volgens de zoekresultaten op de term ‘lassers gezocht’ is het gemiddelde brutoloon voor een lasser 2.000 – 3.000 euro per maand. Dit kan echter variëren afhankelijk van de werkomgeving, zoals de branche waarin je werkt of de regio waarin je werkt. Het is belangrijk om te zoeken naar banen in jouw vakgebied om een ​​goed beeld te krijgen van de salarissen voor jouw situatie. 

Start als freelancer

Werken als freelance lasser biedt veel vrijheid en flexibiliteit. Je hebt je eigen bedrijf en bepaalt je eigen werktijden en projecten. Je hebt de mogelijkheid om je eigen prijzen te bepalen en je eigen klantenbestand op te bouwen. Aan de andere kant is er meer verantwoordelijkheid voor de financiële aspecten van het bedrijf en ook voor verzekeringen. Werken bij een werkgever biedt stabiliteit en een vast salaris, maar er is minder ruimte voor je eigen initiatief en het bepalen van je eigen werkrooster. 

Heb je een diploma nodig? 

In Nederland is een diploma niet altijd nodig om te werken als lasser. Er wordt door sommige bedrijven ook naar lassers gezocht die geen afgeronde opleiding hebben, maar wel veel ervaring hebben in het vak. Ditzelfde geldt trouwens voor bedrijven waar er veel naar stralers gezocht wordt.  De reden hiervoor kan bijvoorbeeld een langdurige werkervaring als lasser zijn of meerdere jaren praktijkervaring bij een bedrijf. Een lassersdiploma is echter de moeite waard, omdat het je kansen op werk vergroot en het salaris voor mensen met een diploma vaak hoger is. Het is dus geen slecht plan om je diploma te halen, ook al kun je al goed lassen. Bent u als bedrijf op zoek naar lassers, stralers of ander technisch personeel? MyTEC uitzendgroep kan het snel voor u regelen!

 

https://www.mytecuitzendgroep.nl/