Column web
Image default
Gezondheid

Alles wat je moet weten over ozonwater

Het ene water is het andere niet. In feite zijn er verschillende soorten water die je kunt drinken en elk ervan heeft een specifiek voordeel voor je gezondheid. Vandaag hebben we het over ozonwater en de voordelen ervan.

Verschillende soorten water

Laten we, voor we op de voordelen van ozonwater ingaan, even snel de verschillende soorten water doornemen die je kunt drinken. Er zijn zes hoofdsoorten: kraanwater, flessenwater, gefilterd, gedistilleerd, bruisend en geïoniseerd water.

Kraanwater is water dat uit je plaatselijke waterleiding komt. Het is meestal veilig om te drinken, maar het kan fluoride en chloor bevatten. Gebotteld water is gewoon kraanwater dat in een fles gedaan is om te drinken. Het kan uit allerlei bronnen komen, zoals artesische putten, bronnen of gemeentelijke kranen.

Gefilterd water is leidingwater of flessenwater dat door een filter is gehaald om onzuiverheden te verwijderen. Gedestilleerd water wordt gemaakt door gewoon kraanwater of gefilterd water te koken en dan de stoom weer tot vloeibare vorm te condenseren.

Sprankelend water is koolzuurhoudend water dat met kooldioxide behandeld is. Geïoniseerd water is leidingwater dat door een ionisator is gehaald, die de mineralen van het water scheidt en het alkalisch maakt.

Wat is ozonwater?

Eerst en vooral, wat is ozonwater? Ozonwater ontstaat wanneer ozongas door gezuiverd of gedistilleerd water wordt geblazen. Het ozon gas valt alle onzuiverheden in het water aan en creëert zuurstofmoleculen (O₂) en waterstof-ionen (H⁺). Het zijn deze zuurstofmoleculen en waterstofionen die ozonwater zijn therapeutische eigenschappen geven.

De voordelen van ozonwater
Laten we nu eens kijken naar enkele van de voordelen van het drinken van geozoniseerd water

  1. Het helpt het lichaam te ontgiften doordat het gifstoffen en verontreinigende stoffen wegspoelt;

  2. Het versterkt het immuunsysteem;

  3. Het doodt schadelijke bacteriën en virussen;

  4. Het verbetert de bloedsomloop;

  5. Het helpt ontstekingen te verminderen;

  6. Het alkaliseert het lichaam, wat ziekten kan helpen voorkomen;

Hoe werkt het eoniseren van water ?

Er zijn veel verschillende manieren om geozoniseerd water te maken. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van een ozongenerator. Een ozongenerator produceert ozon gas uit de lucht en blaast het door gezuiverd of gedistilleerd water. Je kunt ook een ozonwatermachine kopen die al het werk voor je doet.

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van geozoniseerd water, zijn er een paar dingen die je moet weten. Allereerst is niet al het water gelijk geschapen. Je moet gezuiverd of gedistilleerd water gebruiken om het meeste profijt te hebben van het drinken van geïoniseerd water. Ten tweede reageert niet iedereen goed op het drinken van geïoniseerd water.

 Als je gezondheidsproblemen hebt, raadpleeg dan eerst je arts voor je begint met het drinken van geïoniseerd water.Zorg er tenslotte voor dat je veel water drinkt als je geïoniseerd water drinkt. Ozonwater is een krachtige ontgifter en het kan de gifstoffen uit je lichaam wegspoelen. Drink minstens acht glazen water per dag als je geozoniseerd water drinkt.

Als je een alternatief zoekt voor gewoon kraanwater of water uit flessen, kan ozonwater precies zijn wat je zoekt. Het heeft veel therapeutische voordelen en kan je gezondheid op verschillende manieren helpen verbeteren. Probeer het eens en zie hoe het voor je werkt!

 

https://www.meditecheurope.nl/ozonwater