Column web
Image default
Gezondheid

Lifestyle coaching: wat het is en wat kan het voor je betekenen

Lifestyle coaching is een relatief nieuwe term, maar het concept bestaat al eeuwen. Het is een vorm van coaching die mensen helpt veranderingen in hun leven aan te brengen om hun doelen te bereiken. Of u nu wilt afvallen, organiseren, of gewoon gezonder wilt leven, leefstijlcoaching kan je helpen. In dit artikel bespreken we wat leefstijlcoaching is en waarom het een goede keuze voor u zou kunnen zijn!

Wat is lifestylecoaching?

Lifestyle coaching is een vorm van coaching die mensen helpt veranderingen in hun leven aan te brengen om hun doelen te bereiken. Dat kan van alles zijn, van afvallen tot organiseren tot gezonder leven. Leefstijlcoaches helpen je te bepalen wat je wilt veranderen en maken een plan om je te helpen je doelen te bereiken. Ze kunnen steun, begeleiding en aanspreekbaarheid bieden langs de weg die kan je helpen succesvol te zijn.

Waarom kiezen voor leefstijlcoaching?

Er zijn veel redenen waarom je leefstijlcoaching zou willen overwegen. Misschien heb je moeite gehad om op eigen kracht veranderingen door te voeren en kun je wel wat hulp gebruiken. Misschien weet je niet waar je moet beginnen of welke veranderingen je moet aanbrengen. Of misschien heb je iemand nodig die je verantwoordelijk houdt en je motiveert.

Leefstijlcoaching kan je dat alles en meer bieden. Een goede leefstijlcoach werkt samen met jou aan een plan dat speciaal op jouw behoeften en doelen is afgestemd. Ze zullen er zijn om je bij elke stap te steunen en je helpen op koers te blijven en je doelen te bereiken.

De voordelen van een leefstijlcoach

zijn er vele, en kunnen omvatten

 1. verbeterde gezondheid

 2. gewichtsverlies of -toename

 3. meer energie

 4. betere slaapkwaliteit

 5. lagere stressniveaus

 6. verbeterde productiviteit

Als je hulp zoekt bij het aanbrengen van veranderingen in je leven, kan leefstijlcoaching de juiste keuze voor je zijn. Het kan je de steun, begeleiding en motivatie bieden die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Hoe herken je toe te zijn aan begeleiding van een coach?

Er zijn een paar belangrijke dingen waar je naar moet zoeken als je denkt dat je misschien toe bent aan begeleiding door een leefstijlcoach:

 1. Je hebt moeite om op eigen houtje veranderingen door te voeren

 2. Je weet niet waar je moet beginnen of welke veranderingen je moet aanbrengen

 3. Je hebt iemand nodig die je verantwoordelijk houdt en je motiveert

##Een goede coach vinden

Als je een leefstijlcoach zoekt, is het belangrijk iemand te vinden die goed bij je past. Enkele dingen om te overwegen zijn:

 • Hebben ze ervaring op het gebied waaraan je wilt werken (b.v. afvallen, organisatie)

 • Hebben ze een goede reputatie

 • Hoe doen gaan ze met hun cliënten om

 • Voel je je op je gemak bij hen

De beste manier om een goede coach te vinden is door rond te vragen. Praat met vrienden en familie die met een coach gewerkt hebben en kijk of zij iemand zouden aanbevelen. Je kunt ook op Google zoeken naar “lifestyle coaching” plus je stad of plaats om plaatselijke coaches te vinden.

 

https://www.rebody.nl/leefstijlcoaching/