Column web
Image default
Woning en Tuin

Welk haardhout ruikt het lekkerst?

Als je je woonkamer extra gezellig wilt maken met een haardvuur, dan is de installatie van een open haard natuurlijk de eerste stap. Zodra dat gebeurd is, heb je enkel nog goed haardhout nodig en niets houd je nog tegen om je interieur extra warm en gezellig te maken!

 

Veel mensen denken echter té weinig na bij de zoektocht naar haardhout, omdat ze denken dat het eigenlijk niet echt uitmaakt welke soort ze kiezen. Het tegendeel is waar: de soort hout dat je gebruikt heeft een grote invloed op de brandduur van je haardvuur, of je haardvuur wel of geen spatten afgeeft en ook de geur. Een goede optie is: haardhout kopen bij Golden Flame Lelystad.

 

Wil je dat je woonkamer tijdens het stoken van een haardvuur heerlijk ruikt? Dan is het belangrijk dat je een houtsoort kiest die dat mogelijk maakt. En een van de beste houtsoorten daarvoor is beuk.

Beuk: dé topper voor een lekkere geur in huis

Er zijn heel wat verschillende houtsoorten die je kunt gebruiken om een haardvuur te stoken dat mooi brandt, zachte vlammen afgeeft en geen spatten veroorzaakt of te veel knettert. Eik en essenhout zijn bijvoorbeeld erg populaire opties, omdat het gaat om houtsoorten van goede kwaliteit.

 

Als je echter vooral nare geurtjes wilt vermijden in je woonkamer, dan is beuk de beste oplossing. Deze houtsoort zorgt voor een zoete, aangename geur in de ruimte en is daardoor een van de populairste types voor gebruik binnenshuis in woningen.

 

Daarbij zijn er ook nog enkele andere belangrijke voordelen verbonden aan stoken met beukenhout:

 

1. Het hout is relatief hard en heeft daardoor een iets hoger rendement dan de meeste andere soorten. Het brandt dus langer en je kan met een relatief kleine hoeveelheid hout toch goed stoken.

 

2. Beukenhout is ook de ideale optie als je je woonkamer écht goed wilt verwarmen, aangezien het een hoge temperatuur bereikt. Tijdens koude winters doe je er dus goed aan om vooral beuk in huis te halen en dan nog het beste van al gekocht hout, dat doorgaans beter gedroogd is!

 

3. Levendige vlammen: door zijn hoge kwaliteit zorgt beukenhout ook voor een prachtig vlammenspel in je open haard en dat komt de gezelligheid in je woonkamer natuurlijk alleen maar ten goede. De verbranding is daarbij erg schoon, waardoor je relatief weinig as en andere reststoffen hebt!

 

Klaar om te stoken met beukenhout? Haardhout kopen bij Golden Flame Lelystad is een goede manier om zeker te zijn van de beste kwaliteit!