Column web
Zakelijke dienstverlening

Bespaartip: Controleer uw verzekeringen

Bespaartip: Controleer uw verzekeringen

Verzekeringen lopen ongemerkt door. Maar premies wijzigen regelmatig en ook uw persoonlijke situatie kan veranderen. Check dus minimaal een keer per jaar of u niet teveel betaalt aan verzekeringen.

Kijk bij het controleren van de verzekeringen niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de dekking die de verzekering biedt. Sluit die nog aan op uw situatie? Op vergelijkingssites kunt u aanbieders overzichtelijk met elkaar vergelijken.

Verzeker verder alleen de risico’s die u zelf niet kunt dragen, zoals medische kosten, aansprakelijkheid, schade aan eigen huis en of  inboedel. Voor overige zaken, zoals een uitvaart, kunt u vaak beter zelf geld opzijzetten.

Het kan voordeliger zijn om meerdere verzekeringen bij één aanbieder onder te brengen. Sommige verzekeraars geven korting als u dat doet, zogenaamde pakketkorting.

Wees alert op dubbele dekkingen. Het is zonde als u voor hetzelfde risico bent verzekerd op verschillende polissen. Kijk bijvoorbeeld na of u dubbel ben verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Lees de polisvoorwaarden goed door.

Tot slot drie voorbeelden van mogelijk dubbel verzekerd zijn, zonder dat je het misschien door hebt.

Ben je op je inboedelverzekering verzekerd voor schade of verlies aan kostbare bezittingen buiten je huis? En je hebt een reisverzekering  waarbij je die extra dekking ook hebt afgesloten? Dan ligt ook hier het risico van dubbel verzekerd zijn op de loer. De dekkingen zijn niet helemaal gelijk, dus ze kunnen elkaar aanvullen. Dat is per situatie verschillend.

Je sluit een zorgverzekering af en neemt een extra aanvullende verzekering voor zorgkosten in het buitenland die niet in de basisdekking vallen. En daarnaast sluit je een reisverzekering af met extra dekking voor zorgkosten in het buitenland. Check: je bent misschien ook hier dubbel verzekerd.

Stel, je sluit een rechtsbijstandverzekering af en je besluit, voor als het misschien nodig is, je te laten bijstaan door een juridisch adviseur als je in een verkeersongeluk terecht komt. Dan sluit je daarbij misschien een verkeersdekking af. Maar als je op je autoverzekering ook een rechtsbijstandsdekking hebt afgesloten, dan was je daarvoor dus al verzekerd.

Onafhankelijk Adviseur

Ga voor het beste advies voor uw situatie altijd naar een onafhankelijk adviseur. Onafhankelijke adviseurs kunnen informatie ophalen uit alle producten en diensten van de aanbieders waar zij mee samenwerken. In het grote aanbod gaan ze altijd op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw wensen en mogelijkheden past.

https://www.online-verzekeringenafsluiten.nl/bespaartip-controleer-uw-verzekeringen-eenmaal-per-jaar/