Column web
Image default
Aanbiedingen

Beste slaapmasker

Hoe kies je het beste slaapmasker?

De voordelen van slaapmaskers. 

Wil je bewijzen dat slaapmaskers je rust kunnen verbeteren? Een studie werd uitgevoerd op proefpersonen in een omgeving die moest lijken op een ICU (een omgeving met veel licht en geluidsoverlast). De studie onderzocht de slaap van twee belangrijke groepen: een groep die sliep met oogmaskers en oordopjes, en een groep die dat niet deed. Het gebruik van oordopjes en oogmaskers resulteerde in een verhoogde hoeveelheid REM-slaap en een kortere tijd tussen het in slaap vallen en het bereiken van de REM-slaap. Het resulteerde ook in minder opwinding en verhoogde melatonine niveaus. Hoewel deze studie de effecten van de combinatie van slaapmaskers en oogmaskers heeft geobserveerd, is het redelijk om aan te nemen dat het gebruik van slechts een van beide nog steeds zal werken om de slaapkwaliteit te verbeteren. Hier kies je het beste slaapmasker voor jou!

Kortom, volgens deze studie, slaapmaskers en oordoppen:

  • U helpen sneller in slaap te vallen
  • Verbeteren de kwaliteit van uw slaap
  • Sta je toe om te slapen in een verstorende omgeving
  • Wat moet je zoeken in het perfecte slaapmasker?
  • Er zijn talloze slaapmaskers online verkrijgbaar. Wat maakt het ene beter dan het andere?

In het ideale geval moet uw slaapmasker:

  • Volledig blokkeren van alle licht
  • Gemaakt zijn van zacht, comfortabel en ademend materiaal
  • Een verstelbare band hebben die goed om uw hoofd past, zodat het masker ’s nachts niet af kan vallen
  • Geen oncomfortabele druk op uw ogen uitoefenen

 

Hoe u uw ogen kunt laten rusten zodat u kunt ontspannen en in slaap kunt vallen
Een donkere kamer kan het verschil maken tussen gemakkelijk in slaap vallen of een uur lang woelen en draaien. Als uw gordijnen poreus en dun zijn, of als u in ploegendienst werkt en overdag een dutje moet doen, of als uw partner graag laat opblijft om te lezen, kunnen slaapmaskers een eenvoudige en goedkope oplossing zijn. Slaapmaskers zijn verkrijgbaar in drogisterijen, speciaalzaken en online, in prijs variërend van minder dan €3 voor een basismasker tot bijna €20 voor een masker dat verduistering belooft. Niet alle maskers zijn echter gelijk. Dit zijn enkele kenmerken waar u aan moet denken als u gaat winkelen.

Licht-blokkering: Natuurlijk, het blokkeren van ongewenst licht is het hoofddoel van een slaapmasker. Duisternis zorgt er immers voor dat uw lichaam melatonine aanmaakt, een hormoon dat u slaperig maakt. Maar niet alle slaapmaskers zorgen voor “black-out” of totale duisternis. En dat kan goed zijn. Als u een slaapmasker wilt toevoegen aan een kamer die al behoorlijk donker is om de kleine hoeveelheden licht die door gordijnen of vanuit de gang naar binnen vallen tegen te gaan, is een eenvoudig masker dat uw ogen bedekt en het meeste licht tegenhoudt misschien al genoeg – zelfs als er aan de randen nog wat licht naar binnen kan sluipen. Als u echter probeert om midden op de dag een snel dutje te doen in uw felverlichte kantoor, kunt u beter een masker kiezen dat zoveel mogelijk licht tegenhoudt (99 of 100 procent). Zowel de pasvorm als de stof kunnen een verschil maken in de lichtblokkerende capaciteit van een slaapmasker, dus kies er een die u kunt uitproberen voordat u hem koopt, of terugsturen als hij niet werkt voor u.

Aanpasbare pasvorm: Voor maximale duisternis moet u letten op de pasvorm van het masker rond uw neus, waar vaak licht naar binnen kan sluipen. Hoogwaardige maskers hebben meestal een klein flapje stof rond de neus genaaid zodat ze op gezichten van verschillende grootte passen.

Vorm van de ogen: Hier is iets waar je misschien nog niet over hebt nagedacht als het gaat om slaapmaskers: De lichte druk die traditionele maskers op uw oogleden en wimpers uitoefenen, kan de REM-slaap verstoren en ervoor zorgen dat u minder uitgerust wakker wordt. Daarom zijn sommige maskers ontworpen met “ooguitsparingen” of “oogholtes” om te voorkomen dat uw ogen worden aangeraakt.

Stof en gevoel: Slaapmaskers zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder zijde, satijn, katoen en zelfs traagschuim dat zich aanpast aan de vorm en temperatuur van uw lichaam. Aangezien het masker dicht op de gevoelige huid van uw gezicht zit, moet u rekening houden met comfort, temperatuur, eventuele allergieën en het gemak waarmee u het masker kunt wassen.

 

De beste slaapmaskers vergelijken

De beste manier om het juiste slaapmasker te vinden is door een paar verschillende sites af te zoeken en de recensies te bekijken. Het kan zijn dat u een paar slaapmaskers moet uitproberen voordat u de juiste voor u vindt, maar tijd investeren in het vinden van het perfecte masker is belangrijk. Een slaapmasker met de juiste pasvorm en het juiste materiaal zorgt ervoor dat u het eerder zult dragen – en meer kans hebt om alle voordelen ervan te ervaren!

Ga naar de website van Slaapwijsheid om uw beste slaapmasker te vinden!

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/slaapmasker/