Column web
Image default
Hobby en vrije tijd

Gouden munten hebben een specifieke waarde bij het in- of verkopen

Goud en zilver zijn edelmetalen met een vrij constante waarde. Er kan wel eens wat verschil in de prijs per gram zitten, maar groot zijn deze schommelingen niet. Daarom kunt u rekenen op een vaste prijs als u uw gouden munten wilt verkopen. Een handelaar die deze munten op de juiste waarde weet te schatten zal u dan ook altijd een eerlijke prijs willen betalen. De munten worden getaxeerd aan de hand van de hoeveelheid goud of zilver en de staat waarin de munt verkeert. Een gouden munt verkopen is overigens niet verplicht als u deze laat taxeren, u bepaalt zelf of u de munt wel of niet van de hand wilt doen.

Wilt u de beste prijs voor uw bijzondere collectie?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u gouden munten wilt verkopen. Misschien heeft u ze geërfd en heeft u er zelf niet zoveel mee. Dan is verkopen een goede optie. Verkoop na een erfenis kan ook een goede optie zijn als de waarde met meerdere erfgenamen moet worden gedeeld. U kunt in zo’n geval een taxatie laten uitvoeren door de experts van Postzegel- en Munthandel Insulinde in Den Haag. U krijgt dan een marktconform bod. Als u dit accepteert wordt de waarde van uw gouden of zilveren munten direct aan u uitbetaald. U kunt het bedrag dan eenvoudig onder de erfgenamen verdelen. De waarde van de munten hangt af van het gehalte aan goud of zilver en eventueel de zeldzaamheid van de munt.

Kies voor een eerlijke prijs voor uw gouden munten

Gouden munten verkopen kan riskant zijn. Als u een malafide handelaar treft krijgt u misschien te weinig voor de collectie. Verkoop uw munten dus alleen aan een erkende handelaar met een goede reputatie. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de gouden munten pas te verkopen als u ze door meerdere handelaren heeft laten taxeren. Dan weet u zeker dat de gegeven waarde realistisch is.

https://www.insulindedenhaag.nl/