Column web
Image default
Hobby en vrije tijd

Silent disco feestjes, de nieuwe soort rave?

Tijdens de coronacrisis waren een aantal organisatoren ontzettend creatief bij het organiseren van een feestje. Om in tijden van zware maatregelen en avondklokken toch een feestje te kunnen houden, huurden ze silent disco koptelefoons. Het grote voordeel was dat ze zo niet meer zoveel geluid produceerden wanneer er een illegaal feestje werd gehouden in een bos of onder een viaduct. Zo bereikte je dat mensen nogsteeds heel goed de muziek konden horen en gewoon van het feestje konden genieten, zonder dat de buitenwereld het hoefde te merken. Nu de pandemie lijkt te zijn gaan liggen is de silent disco echter gebleven. In dit blog gaan we in op het hoe en wat van de silent disco feestjes.

Het gemak van de silent disco

Het gemak van een silent disco is dat het zo is ingesteld. Je sluit een zender (wist je dat er ook zenders op accu zijn?) aan op een geluidsbron en deelt de koptelefoons uit. Dat is hoe makkelijk het is om een silent disco te starten. Als je muziek wil luisteren zet je de koptelefoon op. Als je wil praten zet je de silent disco koptelefoon af. Als je allebei wil doen zet je de silent disco koptelefoon op één oor. Steeds meer organisatoren zien dan ook meer en meer het nut in van een silent disco op hun feestje.

probeer zelf een silent disco feestje

Wil jij nou ook een keer naar een silent disco feestje? Waarschijnlijk vindt er ieder weekend wel ergens eentje plaats in jouw buurt. Veel kroegeigenaren beginnen ook overtuigd te raken, want in veel binnensteden is er maar zo veel geluid dat je mag maken met je feestje. Een silent disco is voor hen dus ook een mooie uitkomst. Natuurlijk kun je zelf ook een silent disco organiseren. Het is vrij goedkoop om een silent disco set te huren en je kunt vaak al huren vanaf 10 stuks. Veel dansplezier!

 

https://silentdiscosethuren.nl/