Column web
Image default
Auto's en Motoren

Beveilig uw auto, boot, motor en meer

Het beveiligen van een auto, boot, motor of ander object is geen overbodige luxe. Jaarlijks worden er nog veel voertuigen gestolen. Over het gehele jaar 2019 werden er 23.600 voertuigen gestolen. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) die de politie bekend heeft gemaakt. Onderstaand geven we een aantal tips om voertuigdiefstal tegen te gaan en, mocht het voertuig toch gestolen worden, een tip om het voertuig weer op te sporen met behulp van een GPS tracker.

 

GPS tracker auto

Een auto kan op verschillende manieren beveiligd worden. Denk aan een goed alarm in koppeling met een alarmcentrale, een stuur-, pedaal- of handremslot. Per dag worden er gemiddeld 22 auto’s gestolen. Dat zijn 7100 auto’s per jaar die in de handen vallen van criminelen. Gelukkig worden auto’s vaak teruggevonden. Over het jaar 2019 is het terugvindpercentage van auto’s 41 procent. Dat komt mede door het gebruik van een GPS tracker in de auto waarmee de auto snel teruggevonden kan worden.

GPS tracker motor

Voor motoren is een goed slot belangrijk. Denk aan een ART-4 of ART-5 slot, dat de hoogste testen doorstaan heeft en niet zomaar te kraken is. Een GPS tracker in de motor wordt aangesloten op de accu en op het contact. Niet alleen bent u altijd op de hoogte van de actuele locatie van de motor, maar ook ontvangt u meldingen van sabotage, diefstal en wanneer de motor een veiligheidszone verlaten heeft. Jaarlijks worden er ongeveer 1400 motoren gestolen. Dat zijn er zo’n 4 per dag! Het terugvindpercentage onder motoren is met 34 procent minder hoog dan het aantal teruggevonden auto’s, maar dankzij het gebruik van GPS tracking nog redelijk hoog. Eén op de drie motoren wordt in datzelfde jaar nog teruggevonden en teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar.

 

GPS tracker boot

Ook voor boten is een GPS tracker de oplossing om diefstal tegen te gaan en de boot op te sporen. Op jaarbasis worden er ruim 1200 boten gestolen en 2200 buitenboordmotoren. Een GPS tracker in de boot kan aangesloten worden op de accu, maar wij bieden ook GPS tracking met een krachtige batterij die tot 5 jaar mee gaat. Ideaal om te monteren in bijvoorbeeld een buitenboordmotor.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/

Gerelateerde artikelen

Je auto laten chiptunen in Den Haag

Drie redenen om een jongere auto te kopen

Snel slagen voor je theorie examen samen met motorcursus.nl