Column web
Image default
Bedrijven

De voordelen van video content

Je ziet steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van video’s, in plaats van tekst en afbeeldingen. Dat is niet zo gek, want video content heeft veel voordelen, ten opzichte van tekst en plaatjes. Je kunt gebruik maken van korte video’s, een professionele bedrijfsfilm laten maken of wat meer amateuristische video’s. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje, zodat jij weet waarom je video content moet gaan gebruiken.

Video’s zijn flexibel inzetbaar

Heb je een video laten maken? Dan kun je deze meer dan eens gebruiken en voor verschillende kanalen inzetten. Je kunt de video op je website plaatsen, maar ook gebruiken op Instagram, Facebook of LinkedIn. Ook kun je een professionele bedrijfsfilm gebruiken bij presentaties voor klanten of op beurzen. Zo trek je ook de aandacht van bezoekers en potentiële klanten. Als je een tijdloze video hebt, kun je hier bovendien erg lang gebruik van maken.

Moeilijke materie begrijpelijk maken

Je hersenen kunnen audiovisuele informatie makkelijker begrijpen en verwerken, waardoor moeilijke stof veel beter over wordt gebracht in een video. Zeker als je het vergelijkt met droge tekst en plaatjes zonder beweging. Een complex probleem of een moeilijk product kun je dus duidelijker uitleggen met behulp van een video. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een uitlegvideo met animatie om het duidelijk uit te leggen aan je doelgroep.

Video’s op je site verhogen je vindbaarheid

Maak je gebruik van video’s op je sociale media? Dat vinden kanalen als Facebook en Instagram erg fijn, waardoor je vaak hoger in de feed van je doelgroep komt te staan. De kanalen helpen je dan sneller gezien te worden. Ook video’s op je website worden beloond, maar dan door Google. Je komt namelijk hoger in de zoekresultaten te staan, waardoor potentiële klanten jouw bedrijf eerder zullen vinden.

Je geeft je organisatie een gezicht

Gebruik je een echt persoon in je bedrijfsfilm? Dan helpt dit je doelgroep om een gezicht te geven aan jouw bedrijf. Dit is positief, want hierdoor voelt iemand zich sneller verbonden met jouw bedrijf. Zij zullen daardoor sneller gebruik maken van je diensten of producten bij je kopen, omdat het vertrouwd voelt.