Column web
Image default
Particuliere dienstverlening

De voordelen van zonnepanelen

In het kader van klimaatverandering en de opwarming van de aarde, kunnen mensen niet anders dan verduurzamen en investeren in groene energie. Zonne-energie is een van de voorbeelden en een heel goede manier om te investeren in verduurzaming. Het heeft behoorlijk wat voordelen wanneer bedrijven, maar ook particulieren, investeren in zonnepanelen. Tegenwoordig zijn ze ook steeds meer te zien, die zonnepanelen. Ze liggen op veel bedrijven en op woningen. Er zijn zelfs hele velden vol zonnepanelen.

Waardevermeerdering 

Wanneer particulieren zonnepanelen op hun woning hebben, is hun woning meer waard. Mensen willen graag verduurzaming en zien meerwaarde in zonnepanelen. Dat maakt het dat de woning in waarde toeneemt wanneer er geïnvesteerd wordt in zonnepanelen. 

Minder stroomverbruik via het net

Wanneer het zonnig weer is en men stroom verbruikt thuis, zal dit eigen opgewekte stroom via de eigen zonnepanelen zijn. Zo gebruiken mensen geen stroom van het netwerk en kost de stroom hen in feite niets. Uiteindelijk kunnen ze teveel aan opgewekte stroom zelfs terugleveren aan het net. De teruggave hiervan loopt in de loop der jaren terug. Het voordeel dat eigen opgewekte stroom niets kost, blijft natuurlijk bestaan. 

Lagere energierekening 

Het voordeel van een lagere energierekening heeft natuurlijk met het bovenstaande voordeel te maken. Omdat mensen hun eigen stroom opwekken, gebruiken ze minder stroom van het netwerk en hoeven ze dus minder te betalen aan hun stroomleverancier. Daar wordt iedereen toch blij van?

Het terugverdienen van de zonnepanelen

Natuurlijk moet er wel geïnvesteerd worden in zonnepanelen, voordat mensen wat aan de voordelen van zonne-energie hebben. Het duurt een paar jaar, maar uiteindelijk zullen de zonnepanelen zich terugverdienen in wat mensen niet aan stroom hoeven te betalen aan de leverancier. Zij wekken nu hun eigen stroom op, vooral op zonnige dagen en nemen dan geen stroom van het net af. Uiteindelijk houden mensen onderaan de streep zelfs meer over wanneer zij geïnvesteerd hebben in zonnepanelen. 

Bepaalde voordelen worden via de overheid langzaamaan afgebouwd de komende jaren. Toch blijft het lonend om te investeren in zonnepanelen voor wie dat nog niet heeft gedaan. De voordelen van zelf stroom opwekken zijn zo groot, dat het financieel altijd uit kan. Twijfelen hoeft niet meer, investeren wel. Als u nog bepaalde vragen of advies nodig heeft, kunt u altijd terecht bij ervaren bedrijven zoals deze elektricien in Veenendaal of bij u in de buurt!