Column web
Image default
Particuliere dienstverlening

Geef meer prioriteit aan jouw dagelijks leven!

Je kent het vast wel: die dagen en weken dat het je voor jouw gevoel holt van de ene afspraak naar de andere. Er is nauwelijks tijd om te ontspannen of om op adem te komen. Alle verplichtingen roepen en blijven roepen!

Veel mensen hebben de neiging om de verplichtingen op hun lijstje af te vinken en eigenlijk de bijbehorende situaties simpelweg te ondergaan. De knop omzetten, en gáán! Alleen is dat behoorlijk vermoeiend als er aan de reeks van verplichtingen geen eind lijkt te komen.

Steven Covey, die veel boeken heeft geschreven over persoonlijk leiderschap en zelfontwikkeling, heeft het in de bovengenoemde context over de Cirkel van Betrokkenheid. Alle verplichtingen overkomen je, je bent nu eenmaal bij je werk, kinderen, relatie en sportclub betrokken en daar horen bepaalde verwachtingen en zelfs afspraken bij.

Je kunt er voor kiezen om de snel naderende deadline voor je werk prioriteit te geven door tot ’s avonds laat door te werken en de avondmaaltijd in te korten, terwijl je je reguliere werkagenda afwerkt en ook gewoon de kinderen nog van school haalt en een gezonde maaltijd bereidt, zoals met je vriend of vriendin is afgesproken. Kan dit ook anders?

Je kunt moeilijk de deadline schrappen en gezondheid is niet iets waar je makkelijk mee om moet gaan, maar wat zou je aan deze situaties kunnen doen? Wat kan het minder bewerkelijk voor je maken? Zou je misschien een gezonde maaltijd kunnen laten bezorgen of zou je kunnen vragen of je kinderen voor een keer bij je zus mogen mee-eten, zodat jij weer wat extra ruimte in je agenda krijgt? En zou je misschien met je partner kunnen afspreken dat jullie de kinderen de komende tijd om en om ophalen of misschien kunnen ze met de ouders van een bevriende klasgenoot een paar keer meerijden? Als je dit doet, neem je verantwoordelijkheid en handel je juist vanuit de Cirkel van Invloed. Je oefent invloed op situaties uit immers.

Het is eigenlijk hartstikke vanzelfsprekend en eenvoudig. Probeer het eens voor jezelf uit!

https://coachrobin.nl/

Gerelateerde artikelen

Het grote belang van deze vrouwvriendelijke garage in de buurt van Vught

Waarom opslagruimte huren in Haarlem handig is