Column web
Image default
Meubels

Dit is hoe je een woonkamer decoreert met het merk Rolf Benz

Hoewel het proces van het inrichten van een ruimte zo groot als uw woonkamer ontmoedigend kan aanvoelen, is het ontwerpen van een ruimte die u en uw gezin zowel qua vorm als functie zal aanspreken eenvoudiger dan u denkt. We spraken met experts die de zeven stappen beschreven die je in gedachten moet houden bij het plannen van een woonkamer concept. Lees verder om te lezen hoe je je woonkamer decoreert met het merk Rolf Benz.

Meet uw ruimte

Voordat u drastische beslissingen kunt nemen over het inrichten van uw woonruimte, wilt u een nauwkeurig idee hebben van de vierkante meters. Ontwerper Kate Lester: “De juiste afmetingen zorgen ervoor dat u de juiste maat vloerkleed, meubilair en raambekleding kiest. En vergeet niet dat het op voorhand doen van uw onderzoek u zowel tijd als geld zal besparen – het bestellen en retourneren van meubels en accessoires omdat ze niet in de ruimte passen zoals u had gehoopt kan een heel gedoe zijn!

Bepaal uw intenties

Het bepalen van de manier waarop u in uw woonkamer wilt leven, zal het decoratieproces aanzienlijk beïnvloeden. “Het is van cruciaal belang om volledig te begrijpen hoe u uw ruimte wilt gebruiken voordat u begint met het ontwerpproces,” stelt ontwerper Mark Lavender.

Er is echter geen one-size-fits-all gebruik voor een woonruimte. “Persoonlijk wist ik dat onze woonkamer bedoeld was voor gesprekken en lezen,” zegt ontwerper Tracy Morris over haar eigen ruimte. “Daarom heb ik de meubels zo gegroepeerd dat er maximaal gepraat kon worden en ik bij het raam kon lezen. In andere ruimtes kunnen bestaande voorzieningen, zoals een open haard of ingebouwde rekken, van meet af aan van invloed zijn op de meubelopstelling en het besluitvormingsproces vergemakkelijken.

Het is ook belangrijk om realistisch te zijn over je intenties voor de ruimte, en je ontwerp niet alleen te baseren op wat je ziet in high-end design publicaties. “Zorg ervoor dat de kamer een weerspiegeling is van jou en je levensstijl – wat je behoeften op dat moment ook zijn, zorg ervoor dat de kamer daarvoor dient”, zegt ontwerper Rozit Arditi.

“Als je kinderen hebt, heb je geen glazen salontafel nodig of te veel staande lampen die struikelgevaar kunnen opleveren. Kies in plaats daarvan voor een houten tafel en wandkandelaars.”

Concentreer je op je esthetiek

Lester vraagt: “Voelt u de sfeer van een moderne boerderij, of meer romantisch en vrouwelijk? Natuurlijk kan het een uitdaging zijn om de richting te bepalen die u op wilt met uw woonkamerinrichting als u zwijmelt bij vele soorten inrichtingsstijlen. Je hoeft je niet vast te leggen op één bepaalde look, maar het is wel belangrijk om een algemeen schema op te stellen. 

“De ruimte hoeft geen totaal themafeest te worden, maar het bepalen van een algemene ontwerprichting zal helpen bij het beperken van de selecties voor de ruimte,” zegt Lester. Na het nemen van deze beslissing komt het leuke gedeelte – het raadplegen van favoriete bronnen voor inspiratie. Lester kijkt graag door designboeken, tijdschriften of Pinterest. “Ik vind het fijn om minstens 10 afbeeldingen te hebben die helpen bij het inspireren van een kamerontwerp,” biedt ze aan. Bekijk hier Auping met Plaisier.

http://plaisierinterieur.nl