Column web
Image default
Electronica en Computers

8 redenen waarom de ESP8266 zo populair is

In de maker gemeenschap is ESP8266 bij iedereen bekend. De ontwikkelkits voor deze Wi-Fi-chip zijn de afgelopen jaren behoorlijk beroemd geweest en maakten fabrikanten van communicatie chips ook stressvol om erachter te komen waarom het zo populair wordt?

ESP8266 is inderdaad voortgekomen uit de betrokkenheid van de gemeenschap in plaats van de weg die chipfabrikanten kennen. Hier zijn de observaties die de chipfabrikanten op andere ideeën kunnen brengen.

1. Goedkoop

Ja, het is goedkoop. Zoals wat dit artikel vermeldt, is de ESP8266 zelfs goedkoper dan de sensoren die uit een kanon zijn gelanceerd. Het betekent dat de gebruikte sensoren kanonnen meestal worden gemaakt met goedkope benaderingen, omdat het nutteloos zal zijn nadat kanonnen zijn gelanceerd. Ook al is ESP8266 nog steeds een stuk goedkoper dan de sensor.

Het is zo goedkoop dat mensen het willen proberen. Zelfs als je het breekt, heb je niet het gevoel dat je veel geld verspilt. Dat is de eerste stap van ESP8266 om te slagen.

2. Doe iets anders

De 2e stap is om iets anders te doen. Zelfs als je het breekt, heb je niet het gevoel dat je geld verspilt. Dus sommige mensen begonnen de chip op “ongewone” manieren toe te passen. Over het algemeen wordt Wi-Fi-transmissie meestal gebruikt tussen 60 en 140 meter, maar sommige mensen passen het toe tot 366 meter (PCB-antenne), 479 meter (buitenantenne). En toen uploaden ze de video naar YouTube (2014, video) en lieten meer mensen ESP8266 kennen.

3. Meer compatibele ontwikkelomgevingen

Omdat steeds meer mensen ESP8266 kenden, kochten en probeerden te gebruiken, ontdekten ze het nadeel van de chip en probeerden ze deze te verbeteren. Om bijvoorbeeld ESP8266 te ontwikkelen, moesten mensen FreeRTOS begrijpen en coderen met de professionele C-taal. Maar toen werd een Arduino IDE-plug-in ontwikkeld, zodat ontwikkelaars Arduino IDE kunnen gebruiken om ESP8266-opdrachtcode te schrijven om de moeilijkheidsgraad van ontwikkeling te verminderen.

De compatibiliteit van Arduino-ontwikkeling is een geweldige mijlpaal. Daarna stelden meer software-ingenieurs nieuwe manieren voor om ESP8266 te ontwikkelen, zoals het gebruik van eLua-taal in het NodeMCU-project, het gebruik van JavaScript in het Smart.js-project en het converteren van het project naar Mongoose IoT Firmware en het gebruik van Python in het MicroPython-project .

4. Flexibel ontwerp en verbeterde functie

Naast de progressieve software die door de gemeenschap is bijgedragen, zijn de ESP8266-chip en -kaart ook verbeterd, zoals de versnelling van de kloksnelheid van de chip, een nieuwe analoog-digitaalomzetter (ADC) om de gevoeligheid te verbeteren. Aansluiten met bodemvochtigheidssensor is een veel voorkomende toepassing.

Wat de boards betreft, heeft AI Thinker ook een reeks goedkope boards, genaamd ESP-xx. Getallen staan ​​voor de selecties voor antenne, aantal pins, verificatie en extern geheugen. Zo kan ESP8266 de firmware updaten via Wi-Fi (zogenaamde OTA, Over-The-Aire). Ook verkopen de verkopers, Adafrut en SparkFun, die beroemd zijn bij makers, ESP8266-borden, zodat het het vertrouwen van de eindgebruiker vergroot. 

5. Overvloedige leermiddelen

ESP8266 is van Expressif, gevestigd in Shanghai, zodat er in het begin alleen chipinformatie in het Chinees beschikbaar is. Maar naarmate het bekender werd, werd de gerelateerde informatie vertaald naar het Engels, wat de wereldwijde promotie hielp.

Door de groeiende aandacht voor ESP8266 kreeg de uitgever van leerboeken interesse om de nieuwe chip te introduceren. O’reilly’s Engelse versie is nu beschikbaar. De gerelateerde onderwerpen en boeken in het Japans, Arabisch, Italiaans, enz. zijn allemaal op de markt te vinden.

6. Handige applicatie-ontwikkeling

Seeed Studio, een beroemde maker-leverancier in ShenZheng, heeft Wio Link gebouwd om ESP8266 te verbeteren met software en hardware. Wio Link is een bord met ESP8266-chip en 6 Grove-moduleconnectoren die 6 Grove-sensoren kunnen aansluiten. (Grove-connector, gebouwd en gepromoot door Seeed Studio, is geschikt voor borden uit de Seeed Studio-serie.)

Dus nu is het vrij eenvoudig geworden om te ontwikkelen met ESP8266. Op het gebied van hardware hoeven makers alleen maar in te pluggen en te gebruiken, en alle zware taken die vroeger nodig waren in professionele elektronische engineering worden allemaal bespaard. Makers kunnen het eenvoudige opdrachtprogramma en zelfs de smartphone-app gebruiken om in te stellen.

7. Stimuleringsprogramma

Online stimuleringsprogramma’s versnelden ook de ontwikkeling van ESP8266-software. Iedereen die bijvoorbeeld een functie of toepassing met ESP8266 kan implementeren, krijgt de prijs. Bovendien heeft Expressif ook een stimuleringsprogramma dat zodra iedereen die een bug in de SDK vindt en deze heeft goedgekeurd, een contante prijs van USD $ 1000 – 2000 krijgt.

8. Actieve makersgemeenschap

Zoals we hierboven vermeldden, delen en bespreken zowel officiële als niet-officiële makersgemeenschappen gretig de gerelateerde onderwerpen. De actieve gemeenschappen zullen een positieve cyclus creëren op de bovenstaande voorwaarden. Tot nu toe hoeft de ambtenaar geen campagnes te voeren, maar de gemeenschap zal zijn eigen activiteiten hebben.

Interesse in de ESP8266? Kijk op Elektor.nl 

http://elektor.nl