Column web
Image default
Electronica en Computers

Waar moet u op letten tijdens het kiezen van een tablet?

Tablets worden steeds populairder en zijn in steeds meer huishouden te vinden (kinderen hebben er zelfs vaak al één). Het kiezen van een tablet is geen makkelijke taak, zeker niet als u weinig technische kennis heeft. Wij zetten een paar tips op een rij waar u op moet letten tijdens het kiezen van de beste tablet.

Wat is het beste besturingssysteem (OS) voor een tablet?

Er zijn meer besturingssystemen (OS) beschikbaar voor tablets dan voor smartphones of laptops. Microsoft Windows en Amazon Fire OS zijn aanvullende besturingssystemen naast iOS en Android. Elk OS heeft voor- en nadelen. Om het OS te kiezen dat het beste bij uw behoeften past, moet u eerst nagaan hoe u het wilt gebruiken.

  • Als u wilt dat het als een conventionele pc werkt, is Windows misschien de beste optie. Dit kan nog steeds problemen opleveren.
  • Hoewel iPads vaak duurder zijn, biedt iOS waarschijnlijk de beste ondersteuning voor het bekijken van media en gaming.
  • Android is wellicht de beste optie als u een flexibeler platform wilt met betere multitasking. Er zijn veel goedkope tablets te vinden die op Android draaien.

Naast het OS moet u ook rekening houden met het soort en de hoeveelheid toepassingen die voor elk platform worden aangeboden.

Hoe lang gaat de batterij van de tablet mee?

De levensduur van de batterij is van cruciaal belang als u een tablet de hele dag gebruikt. Aangezien verschillende toepassingen verschillende hoeveelheden stroom kunnen gebruiken, kan het moeilijk zijn om deze specificatie voor tablets te evalueren.
Er zijn twee geaccepteerde manieren om de batterijduur te meten. Bij de eerste wordt regelmatig op het web gebladerd, terwijl bij de tweede het bekijken van video’s een belangrijke rol speelt. Het bekijken van video’s verbruikt doorgaans meer energie. Als u vaak multitaskt of games speelt, zal de batterijduur waarschijnlijk korter zijn dan geadverteerd. Acht uur of meer internetten of video’s afspelen is een goede gebruiksduur.

Hoeveel opslagruimte hebt u nodig?

De hoeveelheid opslagruimte op de tablet is een belangrijke factor om rekening mee te houden, ook al draagt u er misschien niet zoveel gegevens op rond als op een laptop. Solid-state opslag wordt in alle tablets gebruikt vanwege het lage energieverbruik, de draagbaarheid en de duurzaamheid. Het gebrek aan opslagruimte is een nadeel.
De gemiddelde tablet heeft tussen 8 GB en 32 GB opslagruimte, wat niet veel is in vergelijking met laptops. Opslagruimte is niet nodig als u alleen maar op internet surft, video’s bekijkt en boeken leest. Als u daarentegen HD-films of veel games opslaat, kunt u beter kijken naar een model met een hogere capaciteit. Op deze manier hoeft u niet te wisselen tussen uw apparaten.