Column web
Meubels

Lekker slapen en spelen in een bedtent

Een bedtent is een ontzettend leuke toevoeging voor de kinderslaapkamer. Het is een manier om de slaapkamer om te toveren tot niet alleen een slaapparadijs. Met een bedtent creëer je voor je kind(eren) een hele leuke speelplek, waar fantasieën tot leven komen. Ze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende thema’s. Wat denk jij wat een leuk thema bedtent voor jouw kind zou zijn? Eerder een brandweer thema of spiderman? Kom erachter in deze blog welke bedtenten er zoal te koop zijn. Zodat je een goed idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is. Ook lees je voor welk type bedden een bedtent gekocht kan worden. Dat is namelijk niet toepasbaar op elk kinderbed. Direct op zoek gaan naar bedtenten in plaats van erover lezen? Dat kan natuurlijk ook. 

Voor welke kinderbedden?

Eigenlijk vind je bedtenten alleen voor halfhoogslapers. Een halfhoogslaper leent zich door de hoogte ideaal om hieronder een bedtent te plaatsen. Ook zijn de bedtenten niet universeel voor elke halfhoogslaper. Let er daarom op dat de bedtent geplaatst kan worden op de halfhoogslaper die je hebt aangekocht. Vaak kun je met behulp van klittenband wel een bedtent kopen die om iedere halfhoogslaper geplaatst kan worden. In de praktijk ziet dit er echter vaak niet zo netjes en strak uit in vergelijking met een bedtent die voor de specifieke afmetingen van een bepaalde halfhoogslaper zijn gemaakt. Kortom, een halfhoogslaper is een bed met superveel voordelen voor je kindje, daar lees je hier alles over!

Bedtenten voor jongens

Voor jongens zijn er veel avontuurlijke thema’s bedtenten te vinden. Zoals van je favoriete actiefiguren, zoals Spiderman, Batman en Paw Patrol bijvoorbeeld. Een geschikte keuze wanneer je kind hier helemaal fan van is. Maar als ze dit niet direct zijn, dan zijn andere thema’s geschikter. 

Denkt je zoon er bijvoorbeeld aan om astronaut te worden? Met een  aerospace bedtent komen die dromen en aspiraties een stuk dichterbij. Maak het geheel mooi af met glow in the dark sterren aan de onderkant van het bed. Zo lijkt de bedtent net een ontsnapping naar het luchtruim. Verder kunnen andere avontuurlijke thema’s zoals piraten, auto’s en brandweerwagens niet ontbreken. 

Bedtenten voor meisjes

Voor meisjes zijn er vele prinsessententen. Waar je dochter zich een echte prinses in voelt. Ook kun je vele andere vrolijke thema’s voor meisjes terugvinden. Zoals een lente, zomer en bloemen thema bijvoorbeeld. Waar de natuur tot leven komt. Liever iets anders? Een bedtent waar je altijd feest is en de slingers altijd uithangen? Dat is ook mogelijk. 

Een coole surfers meidencamper bedtent behoort ook tot de mogelijkheden. Voor de allercoolste meisjes en vriendinnetjes. Is je dochter al vanaf jongs af aan zeer kieskeurig en modebewust? Laat haar kiezen welke kleding de vrouw op de bedtent vandaag aan mag doen.

Torententen

Naast al deze bovengenoemde bedtenten, kun je de halfhoogslaper ook uitrusten met een aanvullende torentent. Met name voor de prinsessentghema’s, huisthema’s of piratenthema geeft dit het bed een extra dimensie. Zo klimt je zoon of dochter echt het paleis of piratenhut in voordat ze gaan slapen. De torentent wordt ook vaak toegepast om boven een glijbaan te plaatsen, bij halfhoogslapers met glijbaan. Maak de halfhoogslaper met bedtent af met een bijpassende torentent.

https://www.emob.nl/kinderkamer/bedtenten