Korter douchen

De gemiddelde Nederland doucht meer dan 10 minuten per dag en dan praten we over een gemiddelde van een jaar. In de wintermaanden zijn deze cijfers veel hoge vanwege het koude weer. De watervoorraad op de wereld is niet oneindig en als je bezig wilt zijn met een beter milieu is het goed om na te denken om minder te lang te douchen. Om het water tijdens het douchen te verwarmen moet gas gebruikt worden. Het gas zorgt voor bijkomende CO2-uitstoot wat slecht is voor het milieu. Wil jij weten hoe je schoner kunt douchen en je steentje kan bijdragen aan het milieu? Lees dan snel de blog verder.

Na een lange slopende werkdag is het natuurlijk heerlijk om tientallen minuten onder douche te blijven. Maar die uren onder de douche kosten je geld en ook een aardige uitstoot aan CO2. Als je een douche sessie zal verminderen naar maximaal 5 minuten kun je al 90 kilo CO2 per jaar besparen. Dat komt neer om een ritje van Amsterdam naar Luxemburg. Geef je om het klimaat en wil je daar je steentje aan bijdragen? Douche minder lang dan normaal. Heb je hier moeite mee dan hebben wij een aantal tips voor je.

De eerste tip die wij meegeven is vrij gemakkelijk: Klok je douchetijd. Zet bijvoorbeeld een timer op je smartphone aan of gebruik een zandloper. Klok je douchetijd voor maximaal vijf minuten. De tweede tip is misschien niet z’n comfort douche als je gewend bent. Om water te besparen tijdens het douchen kun je een waterbesparende douchekop kopen. Je gebuikt dan ongemerkt minder water. De straal is wel minder hard wat het dus een mindere luxe douche maakt. De laatste tip die we met je delen is een besparende optie. Een zonneboiler zorgt voor het verwarmen van het water zonder dat er gas bij komt kijken. Dit scheelt energiegebruik en voorkomt uitstoot van CO2 gassen.

http://lavicta.nl/